Pon25062018

Posljednje izmjene12:03:18 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo

NAJAVA RADIONICE Kako do sredstava za gospodarsko ulaganje


Grad Lepoglava, u suradnji s Turističko kulturno informativnim centrom, organizira u Lepoglavi besplatnu radionicu za gospodarstvenike s područja grada Lepoglave. Radionica će se održati 21. ožujka, u lepoglavskom Domu kulture s početkom u 19 sati i na njoj će se gospodarstvenici, kao i ostali zainteresirani građani koji mogu nazočiti radionici, upoznati s mogućnostima korištenja povoljnih poduzetničkih kredita HBOR-a i HAMAG-BICRO-a.

NAJAVA Grad Lepoglava poziva na prezentaciju ESIF zajmova poduzetnicima


Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) raspisala je Programe ESIF zajmova, namijenjenih mikro, malim i srednjim poduzetnicima, kao i fizičkim osobama.
Želeći predstaviti mogućnosti i uvjete dobivanja navedenih zajmova, Grad Lepoglava organizira prezentaciju pozivajući sve zainteresirane da se odazovu pozivu i doznaju pregršt zanimljivih savjeta za podnošenje uspješne prijave i ostvarenja povoljnih uvjeta financiranja, uz niske kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja.

Prezentacija će se održati u 31. svibnja (srijeda), s početkom u 17 sati, u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture.

GOSPODARSKA INVESTICIJA Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u Lepoglavi u rad pustio solarnu elektranu


Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u rad je pustio solarnu elektranu koju je u Poduzetničkoj zoni Lepoglava izgradio privatan investitor Solida d.o.o. Riječ je od 10 milijuna kuna vrijednoj investiciji zahvaljujući kojoj je na 14 tisuća kvadratnih metara u Poduzetničkoj zoni Lepoglava izgrađena solarna elektrana snage jedan megavat.

SURADNJA GRADA I ELEKTRE Stvoreni uvjeti za daljnje gospodarske investicije u gradu Lepoglavi


Zahvaljujući suradnji i aktivnostima Grada Lepoglave i Hrvatske elektroprivrede, koja je rezultirala izgradnjom trafostanice u lepoglavskoj Poduzetničkoj zoni, u Lepoglavi su stvoreni uvjeti za daljnja poduzetnička ulaganja. Jedno takvo upravo je u tijeku. Naime, u Poduzetničkoj zoni grada Lepoglave traje izgradnja solarne elektrane vrijedne dva milijuna eura. Riječ je o ulaganju privatnog investitora koji je prepoznao pogodnosti koje nudi lepoglavska Poduzetnička zona odlučivši se investirati u obnovljive izvore energije koji su visoko na listi prioriteta razvoja grada Lepoglave.

VRIJEDNA INVESTICIJA U PODUZETNIČKOJ ZONI Gradi se solarna elektrana, vrijednost investicije je dva milijuna eura


Vozeći se lepoglavskom zaobilaznicom mogu se primijetiti brojni metalni stupovi postavljeni na parcelama u Poduzetničkoj zoni. Riječ je budućim solarnim panelima koji će biti dio solarne elektrane vrijedne dva milijuna eura, a koja se gradi u lepoglavskoj Poduzetničkoj zoni. Riječ je o investiciji tvrtki Skala, Klasa, Java i Sonet vrijednoj dva milijuna eura što je jedno od najvećih ulaganja takve vrste u Hrvatskoj i zasigurno najveća u Varaždinskoj županiji.

U LEPOGLAVI Predstavljen Portal osobni zdravstveni karton

Istog dana kada je u Zagrebu predstavljen Nacionalni plan razvoja kliničkih bolničkih centara koji bi trebao poboljšati dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite, u Lepoglavi su tvrtka King ICT sa sjedištem u Zagrebu i lepoglavska tvrtka Dasosoft predstavile programsko rješenje za pohranu, arhiviranje i pregled zdravstvenih podataka - Portal osobni zdravstveni karton, koji bi također trebao pridonijeti boljoj zdravstvenoj zaštiti osoba koje će ga koristiti. 

Lepoglava na najvećem međunarodnom sajmu investicija u Münchenu

U namjeri da Varaždinska županija predstavi svoje mogućnosti ulaganja u poslovne zone, delegacija Županije i saborski zastupnici Marijan Škvarić i Mario Habek sudjelovali su na međunarodnom sajmu nekretnina i ulaganja Expo Real 2013 u Münchenu.

Grad raspisao Javni poziv za poduzetničke kredite

Pozivaju se svi poduzetnici (obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge, profitne ustanove, fizičke osobe u slobodnim zanimanjima, obiteljska poljoprivredna gospodarstva) na podnošenje zahtjeva za subvencioniranje kamata poduzetničkih kredita iz programa „Poduzetnik 2“.

Novi predsjednik Uprave Holcima Hrvatska u Lepoglavi

Gradski dužnosnici ovog su se utorka, 30. srpnja upoznali s novim predsjednikom Uprave Holcima Hrvatska Alanom Šišinačkim kojeg je predstavio direktor agregata i transportnih betona Zdravko Nikolić.

Prva sredstva za Centar izvrsnosti drvne industrije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije dodijelilo je Gradu Lepoglavi sredstva u iznosu od 127.548,75 kn, odnosno 85% tog iznosa za troškove izrade projektne dokumentacije – idejnog rješenja Tehnološkog centra drvne industrije u Lepoglavi.

100.000 kuna za nerazvrstane ceste

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić u pratnji svog zamjenika Hrvoja Kovača potpisao je 27. svibnja ugovor s ministricom Ankom Mrak Taritaš o dodjeli sredstava kapitalne pomoći Gradu Lepoglavi. Riječ je o 100 000 kuna koje osigurava Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja kao pomoć za uređenje nerazvrstanih cesta.

Lepoglavski projekti na velikom skupu drvoprerađivača u Opatiji

U Opatiji se od 27. do 28. svibnja održavao dvodnevni središnji skup drvoprerađivačkog sektora pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića te tri ministarstva - gospodarstva, poljoprivrede i vanjskih i europskih poslova. Na konferenciji je ispred Grada Lepoglave sudjelovao i Emil Tkalec voditelj Projektno razvojnog ureda.

Energetsko certificiranje TKIC-a

Na temelju provedenog Natječaja za korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi sufinanciranja energetskih pregleda s ciljem javnog izlaganja energetskih certifikata o energetskim svojstvima zgrada u vlasništvu gradova i županija, prošlog je tjedna objavljen popis 45 odobrenih projekata.

Zamjenik ministra gospodarstva pohvalio lepoglavske projekte

Na poziv gradonačelnika Marijana Škvarića, Grad Lepoglavu i lepoglavske gospodarstvenike danas je posjetio zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić. U nazočnosti zamjenika župana Varaždinske županije Milana Pavlekovića, Leverić se sastao s gospodarstvenicima koji su mu objasnili na koji način posluju s obzirom na recesiju, parafiskalne namete i razne zakonske okvire.

Lepoglavska poslovna zona na ovogodišnjem REXPO-u

S ciljem privlačenja novih investitora i pokretanja gospodarstva, Poslovne zone d.o.o. u suradnji sa Ministarstvom gospodarstva - Sektor za industrijsku politiku, Varaždinskom županijom, HGK - Županijskom komorom Varaždin, Gradom Varaždinom, Gradom Lepoglava, Gradom Novi Marof, Općinom Breznički Hum, Općinom Jalžabet i Specijalnom Bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske toplice ponovo organiziraju zajednički nastup na 2. međunarodnom poslovnom sajmu investicijskih projekata, komercijalnih nekretnina i prateće industrije za Jadransku regiju „REXPO Zareb 2012“, koji će se održati 17. i 18. travnja 2013. godine u prostorijama Hypo Expo XI Business Centra na oko 2.500 m2 izložbenog, konferencijskog i prostora za sastanke.

Lepoglava u Hrvatskom klasteru konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora

Krajem siječnja, u Ministarstvu gospodarstva održana je Osnivačka skupština Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora koji obuhvaća čitavo područje Republike Hrvatske, a uključuje gospodarstvenike, znanstvene i institucije javnog sektora. Na ovaj su način definirani i financirani klasteri u većini zemalja EU.

Gospodarstvenici na radionici „Poduzetnički impuls 2013“

U sklopu programa poticanja poduzetništva i obrta koju provodi Ministarstvo poduzetništva i obrta pod nazivom „Poduzetnički impuls 2013“, u četvrtak, 28. veljače u čitaonici Doma kulture, održana je informativna radionica o bespovratnim sredstvima u organizaciji Projektno-razvojnog ureda Lepoglava.

VIDEO: Poduzetna lepoglavska škola prodaje struju HEP-u

Novac od prodaje električne energije iskoristit ćemo za usavršavanje nastavnika i nabavu opreme za školu, rekao je Ratko Tomić, ravnatelj lepoglavske Osnovne škole “Ante Starčević”.

Javni poziv - Grad subvencionira kamate poduzetničkih kredita

Grad Lepoglava raspisao je javni poziv poduzetnicima (obrti, mala i srednja trgovačka društva, zadruge, profitne ustanove, fizičke osobe u slobodnim zanimanjima, obiteljska poljoprivredna gospodarstva) na podnošenje zahtjeva za subvencioniranje kamata poduzetničkih kredita iz programa "Poduzetnik 2".

Potencijalni investitori u Poduzetničkoj zoni

Interes za ulaganje u Poduzetničku zonu Lepoglavi ovih su dana iskazali njemački i turski investitori. Radi se o tvrtkama  Gök Color i Time solutions koji su boraveći u Lepoglavi posjetili prostor Poduzetničke zone te se sastali s lepoglavskim gradonačelnikom Marijanom Škvarićem.

Na sastanku u gradskoj upravi potencijalni investitori upoznati su činjenicama vezanima za povijest grada Lepoglave, trenutnom situacijom i mogućnostima gospodarskog ulaganja, dok su oni s druge strane gradske čelnike upoznali sa svojim planovima i željama. 

Euvita cluster u Lepoglavi

U ponedjeljak, 19. studenog 2012.g. u 13 sati, održan je sastanak u organizaciji Euvita clustera, LAG-a Sjeverozapad i grada Lepoglave te u suradnji s Agro-turističkim klasterom „Lepoglava“ na temu Nove mogućnosti organiziranja i razvoja malog i srednjeg poduzetništva u djelatnosti proizvodnje i prerade hrane (posebno ekološke proizvodnje) te pripreme za korištenje sredstava EU Fondova.