Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Ostalo ZBRINJAVANJE OTPADA Počela podjela spremnika za odlaganje plastike i papira

ZBRINJAVANJE OTPADA Počela podjela spremnika za odlaganje plastike i papira


Nešto više od dvije tisuće spremnika za odlaganje plastike i papira narednih će dana biti podijeljeno građanima s područja Grada Lepoglave. Podjela je započela 2. rujna na dvije lokacije u Lepoglavi, a nastavit će se u narednim danima, zaključno sa 7. rujna, na ostalim za to predviđenim lokacijama.

3. rujna (petak) u Muričevcu – parkiralište društvenog doma Očura
- za ulice: Šumec, Zagorska, A. i K. Patačića i Trakošćanska
- za naselja: Očura i Muričevec

3. rujna (petak) na parkiralištu kod spomen groblja Lepoglava
-za ulice: Purga, E. Kvaternika, A. G. Matoša, I. Mažuranića i I. Rangera
-za naselja: Viletinec, Vulišinec i dio naselja Crkovec od kčbr 63 do kčbr 85

6. rujna (ponedjeljak) u Kamenici kod DVD Kamenica
- za naselja: Kamenica, Kam. Podgorje, Kam. Vrhovec i dio naselja Crkovec od kčbr 1 do kčbr. 62

6. rujna (ponedjeljak) kod Područne škole Žarovnica (na parkiralištu)
- naselje Žarovnica

7. rujna (utorak) na parkiralištu kod groblja u Donjoj Višnjici
- za naselja: D. Višnjica, G. Višnjica, Zlogonje i Zalužje

7. rujna (utorak) kod društvenog doma Bednjica
-za naselja: Bednjica i Višnjička Jazbina

Građani će kante, koje će zamijeniti vrećice u koje su do sada odlagali plastiku i papir, moći preuzeti na navedenim lokacijama od 10 do 17 sati.

Navedene spremnike Grad Lepoglava osigurao je u okviru projekta kojeg provodi u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uz navedene spremnike za plastiku i papir, čija podjela traje, Grad je kroz navedeni projekt osigurao i 32 spremnika (kanti od 360 litara) za prikupljanje biootpad, 26 spremnika (kontejnera od 1100 litara) za prikupljanje papira i 26 spremnika (kontejnera od 1100 litara) za prikupljanje plastike. Riječ je ukupno o 4.112 spremnika koji bi trebali omogućiti građanima selektiranje otpada na kućnom pragu, a time i uspješnije zbrinjavanje otpada.

"Građani će od sada, još jednostavnije, većinu otpada moći zbrinjavati na kućnom pragu. To će omogućiti da dodatno povećamo postotak selektiranog otpada, ali i ono najvažnije, sačuvamo naš okoliš, odnosno prekrasan kraj u kojem živimo. Uz napore koje u to ulaže Grad Lepoglava i odgovornost sviju nas vjerujem da ćemo u tome uspjeti .", poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić.