Čet21102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Ostalo LAG SJEVEROZAPAD Pripreme za kandidiranje projekata

LAG SJEVEROZAPAD Pripreme za kandidiranje projekata


Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad održala je u prostorijama Doma kulture u Lepoglavi, sastanak s predstavnicima općina i gradova u sastavu LAG-a, kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće natječaje koje će raspisivati ova lokalna akcijska grupa. Sastanku se odazvalo svih 14 predstavnika općina i gradova koji su u sastavu LAG-a Sjeverozapad.

LAG Sjeverozapad je početkom godine sklopio Ugovor o dodjeli sredstava s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, za provedbu aktivnosti određenih Lokalnom razvojnom strategijom LAG-a 2014. - 2020. Temeljem tog Ugovora LAG je ostvario pravo na gotovo 9,5 milijuna kuna, a najveći dio sredstava namijenjen je za financiranje projekata s područja LAG-a, za koje će i raspisivati natječaje. Jedan od korisnika navedenih sredstava su općine i gradovi u sastavu LAG-a.

- Sastanak je održan s ciljem pripreme općina i gradova s područja LAG-a kako bi uspješno kandidirali projekte prema LAG-u te iskoristili sredstva koja je LAG dobio.. Ovo je već treći put da smo se sastali i da raspravljamo o detaljima vezanim za pripremu općina i gradova na natječaj LAG-a, što dokazuje našu želju i spremnost da prijavimo i financiramo projekte koji su bitni za naša područja, jer oni utječu na poboljšanje kvalitete života ljudi koji ovdje žive – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Unutar Strategije LAG-a, općine i gradovi moći će se javljati na tip operacije Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

- Općina Vinica, kao i sve općine i gradovi s područja LAG-a, imaju projekte spremne za prijavu na natječaj LAG-a te čekamo da LAG raspiše natječaj. Iz tog razloga smatram da će naš LAG potrošiti sva sredstva koja nam nudi Europska unija – rekao je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica i član Skupštine LAG-a.

LAG Sjeverozapad će raspisati natječaj nakon što Ministarstvo poljoprivrede objavi Pravilnik za provedbu Mjere 19.2., 19.3. i 19.4.