Čet21102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Ostalo LAG SJEVEROZAPAD Potpisan ugovor za provedbu Lokalne razvojne strategije, LAG Sjeverozapad bogatiji za 9,5 milijuna kuna

LAG SJEVEROZAPAD Potpisan ugovor za provedbu Lokalne razvojne strategije, LAG Sjeverozapad bogatiji za 9,5 milijuna kuna


Predstavnici Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad prisustvovali su jučer, 16. veljače, u Ministarstvu poljoprivrede, svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli sredstava iz Programa ruralnog razvoja Lokalnim akcijskim grupama.

LAG-u Sjeverozapad ovim je Ugovorom dodijeljeno 9.469.160,82 kuna, za provedbu podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije« (provedba LRS), podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i podmjere 19.4. »Tekući troškovi i animacija« iz PRR 2014. – 2020«.

Dodijeljena potpora namijenjena je provedbi Lokalne razvojne strategije LAG-a Sjeverozapad, odnosno sufinanciraju odabranih projekata od strane LAG-a za korisnike s područja ove lokalne akcijske grupe te za ulaganja koja se provode na LAG području.

- Danas smo potpisali ugovor vrijedan 9,5 milijuna kuna, a dobivena sredstva ćemo investirati na području našeg LAG-a. Novac je namijenjen za provedbu Lokalne razvojne strategije te za operativne troškove LAG-a. U Lokalnoj razvojnoj strategiji definirali smo prioritetna područja ulaganja, a njenom provedbom novac će se dalje distribuirati korisnicima s područja LAG-a, i to za projekte koji će biti kandidirani na natječaje LAG-a – istaknuo je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

foto: LAG Sjeverozapad