Pon18012021

Posljednje izmjene10:40:23 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Ostalo OBNOVA Započeli radovi na energetskoj obnovi Kaznionice u Lepoglavi

OBNOVA Započeli radovi na energetskoj obnovi Kaznionice u Lepoglavi


Postavljene skele na zgradi restorana Ivančica u Lepoglavi upućuju na to da su započeli najavljeni radovi na energetskoj obnovi Kaznionice u Lepoglavi. Riječ je o projektu vrijednom 41.858.443,90 kuna, a u okviru kojeg će uz zgradu restorana, koja je prva "došla na red" za obnovu, energetski biti obnovljena i upravna zgrada, zatvorenička nastamba s kuhinjom i blagovaonicom, kino dvorana, posredovanje i objekti u Bitoševlju. U kotlovnici će biti zamijenjen kotao kotlom na bio masu i bit će obnovljene sve podstanice grijanja.

Radovi obuhvaćaju postavljanje termoizolacijskih fasada, zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju krovova i poboljšanje učinkovitosti vodoopskrbnog sustava pitke hladne vode.
Promijenit će se vanjski izgled svih objekata osim zatvoreničke nastambe gdje se mijenja samo stolarija i svjetlarnici na krovovima dok, što se tiče "zvijezde", fasada ostaje u cigli.

Projekt energetske obnove Kaznionice financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz Program energetske obnove zgrada javnog sektora, u budućnosti će omogućiti uštedu energije odnosno smanjenje troškova za 39 posto.

Radovi su povjereni tvrtki Funda d.o.o. iz Zaprešića i to za poboljšanje energetskih svojstava skupa zgrada Kaznionice i tvrtki Rudan d.o.o. iz Žminja za poboljšanje učinkovitosti vodoopskrbnog sustava pitke hladne vode.

Radovi moraju biti završeni u roku od 12 mjeseci od uvođenja u posao.