Čet04062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Ostalo PREDSTAVLJANJE NA ŠPANCIRFESTU Predstavljanje LAG-a Sjeverozapad, ali i lepoglavske čipke

PREDSTAVLJANJE NA ŠPANCIRFESTU Predstavljanje LAG-a Sjeverozapad, ali i lepoglavske čipke


I ove se godine na Špancirfestu u Varaždinu predstavlja Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad.

Riječ je o akcijskoj grupi koja okuplja 14 članica i na čijem području živi oko 103.000 stanovnika.
- Jedna smo od najboljih i najorganiziranijih te jedna od najvećih akcijskih grupa u Hrvatskoj – istaknuo je predsjednik LAG-a Sjeverozapad, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić osvrnuvši se na dvije značajne aktivnosti ovog LAG-a – uspješno završenu izradu strategije razvoja LAG-a temeljem koje se LAG prijavio na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, na Mjeru 19.2 iz koje očekuje sredstva u iznosu od gotovo 10 milijuna kuna koja će se koristiti za financiranje projekata poljoprivrednim proizvođačima, jedinicama lokalne samouprave te udrugama i tvrtkama s područja LAG-a.

- Ovdje smo na Špancirfestu već treću godinu. Želimo omogućiti našim članicama da predstave posjetiteljima Špancirfesta svoje aktivnosti i djelatnosti kojima se bave. Pored toga želimo poslati poruka da se isplati raditi odnosno aktivirati u vlastitoj zajednici te da se vlastitim radom može nešto postići – rekao je tajnik LAG-a Sjeverozapad pojasnivši da na štandu LAG-a njegovi članovi nude i prodaju svoje proizvode. Jedna od članica LAG-a Sjeverozapad koja nudi svoje proizvode na štandu LAG-a na Franjevačkom trgu je vlasnica OPG-a Dijana Zagoršćak iz Bednje.
- Zahvaljujem LAG-u Sjeverozapad i svim članicama što su mi omogućili da predstavim svoje proizvode na Špancirfestu i tako tražim nove klijente. Ujedno i da predstavim turistički potencijal općine Bednja – rekal je Dijana Zagoršćak, ujedno i voditeljica Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja.

Na štandu LAG-a Sjeverozapad predstavlja se i grad Lepoglava. No ne samo na LAG-ovom štandu već i na onom u Uršulinskoj ulici predstavljaju se potencijali Lepoglave i to lepoglavska čipka. Predstavlja je Zadruga lepoglavske čipke, dok lepoglavska umjetnica Snježana Varović izlaže jedinstveni nakit od čipke.