Pet24012020

Posljednje izmjene07:00:14 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Ostalo LAG SJEVEROZAPAD U iščekivanju europskog novca

LAG SJEVEROZAPAD U iščekivanju europskog novca


Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad na Natječaju za provedbu podmjere 19.2. "Provedba operacija unutar CLLD strategije" – provedba tipa operacije 19.2.1. "Provedba operacija unutar CLLD strategije", koji je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, očekuje javnu potporu za provedbu ove podmjere na svom području u iznosu od 10 milijuna kuna.

- Za prijavu na ovaj natječaj Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad izradila je Lokalnu razvojnu strategiju za područje LAG-a, kojom su definirane smjernice razvoja na području našeg LAG-a. Budući da je Strategija "alat" uz pomoć kojega ćemo povlačiti sredstva Europske unije i u konačnici ostvariti svoju viziju LAG-a, organizirali smo niz radnih sastanaka na području čitavog LAG-a na kojima su sami mještani odredili prioritetna područja za ulaganje iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske te mjere koje će se poticati – naglasio je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad.

Prijavom na natječaj Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad je za provedbu odabranih projekata iz Lokalne razvojne strategije aplicirala za iznos od 10 milijuna kuna, koji će kroz natječaje te provođenje Strategije ulagati u područje ove lokalne akcijske grupe koja pokriva 14 jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji - općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica te gradove Varaždin, Ivanec i Lepoglava.

- Za ovaj iznos LAG će raspisivati natječaje na koje će se moći javljati ljudi s područja LAG-a sa svojim projektima te se natjecati za njihovo financiranje. Sve aktivnosti provodit će se u skladu s mjerama i ciljevima određenim u Strategiji – istaknuo je Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad.

Sredstva javne potpore za podmjeru 19.2. osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 90 posto udjela, a Republika Hrvatska s 10, dok intenzitet javne potpore iznosi do 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova.

Rezultati natječaja očekuju se tijekom listopada ili studenog ove godine.