Sub30052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Ostalo LAG SJEVEROZAPAD Skupština prihvatila Strategiju razvoja do 2020. godine

LAG SJEVEROZAPAD Skupština prihvatila Strategiju razvoja do 2020. godine


Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad kojoj pripada i Grad Lepoglava održala je u Lepoglavi, gdje mu je i sjedište, redovitu Skupštinu.

Tom su prigodom prisutni članovi Skupštine prihvatili prijedlog Strategija LAG-a Sjeverozapad za razdoblje do 2020. godine. Dokument je to neophodan za kandidiranje projekata na fondove Europske unije, a koji je izrađen uz učešće građana, tvrtki, ustanova, jedinica lokalne samouprave, turističkih zajednica i drugih zainteresiranih s područja LAG-a.

Članovi Skupštine su uz prihvaćanje Strategije prihvatili i izvješće o radu u kojem se navode provedene aktivnosti LAG-a u proteklom jednogodišnjem razdoblju. Najznačajnija aktivnost u protekloj godini bila je početak izrade Strategije, no pored toga organizirano je niz edukacija za članice LAG-a. U prošloj je godini organizirano studijsko putovanje predstavnika članica LAG-a u Austriju gdje su se upoznali s načinom rad tamošnjih uspješnih lokalnih akcijskih grupa.

Na Skupštini je izglasano primanje OPG-a Veić Nataša iz Lepoglave i OPG-a Franić iz Varaždina u članstvo LAG-a Sjeverozapad, dok je u razmatranje uzeto pismo namjere općine Sveti Ilija za članstvom u LAG-u.

Nazočni članovi Skupštine dotaknuli su se i članarina odnosno onih članica koje redovito ne uplaćuju članarinu, a zbog čega postoji potraživanje od ukupno više od 70.000 kuna. Kao najveći neplatiše izdvojene su općine Vidovec, Bednja i Donja Voća.
Članicama koje imaju dugovanja po osnovi članarina Skupština je dala rok da do kraja godine podmire svoje obveze jer u protivnom neće moći sudjelovati na natječajima LAG-a.