Uto07042020

Posljednje izmjene12:55:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Ostalo LAG SJEVEROZAPAD Izradom Strategije do mogućnosti dobivanja sredstava iz europskih fondova

LAG SJEVEROZAPAD Izradom Strategije do mogućnosti dobivanja sredstava iz europskih fondova


Provodeći aktivnosti usmjerene izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a do 2020. godine, Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad, koja okuplja 13 gradova i općina s područja Varaždinske županije, među kojima je i grad Lepoglava, održala je u Lepoglavi sastanak partnerskog odbora na kojem se raspravljalo na temu javne uprave. Već ranije, u drugim su sredinama, održamni partnerski odbori za turizam, gospodarstvo i poljoprivredu. Cilj je kroz rad partnerskih odbora definirati aktivnosti, prioritete i ciljeve koji će biti ugrađeni u navedenu Strategiju.

- Lokalna razvojna strategija strateški je dokument bez kojeg neće biti moguće kandidirati projekte na natječaje Europske unije – istaknuo je u uvod voditelj LAG-a Sjeverozapad Mario Željezić dodajući da bi sam LAG Sjeverozapad u razdoblju do 2020. godine trebao raspisati natječaje u vrijednosti do 3 milijuna eura. Na te će se natječaje moći prijaviti subjekti s područja LAG-a Sjeverozapad s malim projektima do 70-ak tisuća kuna za koje je potpore teško ostvariti kroz razne druge natječaje.

Predsjednik LAG-a Sjeverozapad – lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuo je tom prigodom da se je potrebno pripremiti za dobivanje sredstava iz Europske unije te ih uložiti u razvoj.

O važnosti strategije i njenim ciljevima govorili su Emil Tkalec, tajnik LAG-a Sjeverozapad i Jernej Golc, stručni suradnik iz slovenske Razvojne agencije Halo.

U okviru sastanka održana je radionica na kojoj su sudionici sastanka, radeći u grupama, definirali potrebe i ciljeve javne uprave.