Pon13072020

Posljednje izmjene12:11:33 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Ostalo STUDIJSKO PUTOVANJE Predstavnici REFORD-a posjetili Lepoglavu

STUDIJSKO PUTOVANJE Predstavnici REFORD-a posjetili Lepoglavu


Predstavnici Regionalnog središta za šumarstvo i ruralni razvoj ( Regional centre for Forestry and Rural Development) posjetili su u sklopu svog studijskog putovanja Lepoglavu. Riječ je o udruženju koje djeluje na području Balkana, a okuplja članove iz Makedonije, Bugarske, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Kosova.

Za boravka u Lepoglavi, članovima REFORD-a predstavili su se Udruga privatnih šumovlasnika "Kesten" te Agro – turistički klaster "Lepoglava".
Miljenko Županić iz Hrvatskog šumarskog instituta, ujedno i predsjednik UPŠ "Kesten", gostima je govorio o stanju šuma u Hrvatskoj te im i predstavio grad Lepoglavu.
Agro – turistički klaster predstavila je klaster menadžerica Ana Funda – Gorski. Predstavljeni su tom prigodom i proizvodi članova Klastera za koje su gosti pokazali interes. Izmijenjena su pri tom iskustva te uspostavljeni međunarodni kontakti.

Nakon predstavljanja Klastera i udruge Kesten u Domu kulture, predstavnici REFORD-a razgledali su područje koje svojim aktivnostima pokriva udruga "Kesten" te šumsku mehanizaciju kojom se koriste njeni članovi.