Sri12082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal IZ GRADA Sanirano klizište u Kameničkom podgorju

IZ GRADA Sanirano klizište u Kameničkom podgorju


Prema najavama investitora - Županijske uprave za ceste, klizište na županijskoj prometnici u Kameničkom podgorju sanirano je i s prvim danom nove školske godine, kao što je i obećano, školski je autobus nesmetano, vozeći djecu u školu, prometovao trasom koja je zbog sanacija klizišta bila zatvorena. Ostalo je još samo sanirani dio prometnice asfaltirati, što će, ističu u Županijskoj upravi za ceste, biti odrađeno u sljedećih desetak dana, ovisno o vremenskim uvjetima.

- Iako nam vremenski uvjeti – kiša koja je neprestano padala, nisu išli na ruku i u velikoj mjeri otežavali radove, uspjeli smo sanirati klizište u planiranom roku – istaknuo je ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački koji je s lepoglavskim gradonačelnikom Marijanom Škvarićem obišao mjesto sanacije klizišta u Kameničkom podgorju.

- Kao što je bilo dogovoreno, s početkom nove školske godine djeca s ovog područja grada Lepoglave u školu su krenula autobusom budući da su u roku odrađeni radovi na sanaciji klizišta zbog kojeg je promet u ovom djelu Kameničkog podgorja bio u prekidu – zadovoljno je istaknuo gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić naglasivši da se unatoč otežanim uvjetima rada na koje se nije moglo utjecati, a to su nepovoljni vremenski uvjeti, poduzelo sve od strane investitora i Grada Lepoglave da bi se građanima s područja Kameničkog podgorja ponovno osigurali optimalni uvjeti za nesmetanu prometnu komunikaciju.
- Pohvale Županijskoj upravi za ceste kao investitoru i izvođaču radova Huđek niskogradnji iz Petrijanca što su radeći vikendima i uz veliki trud, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su im znatno otežavali radove, uspjeli klizište sanirati u roku – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Međutim, sa završetkom navedenih radova nije završena sanacija klizišta na području grada Lepoglave. Uskoro bi trebala krenuti sanacija klizišta Strupari – Glažari. Riječ je o klizištu koje je oštetilo lokalnu prometnicu, također na području Kameničkog podgorja, i koje će biti sanirano od strane Grada Lepoglave. Nakon toga na red će doći i klizište na cesti za zaselak Jakopi u Donjoj Višnjici.
- Natječaj za izbor izvođača radova je proveden. Ostalo je sačekati žalbeni rok i ukoliko neće bit žalbi, uskoro će se krenuti u sanaciju klizišta Strupari – Glažari – otkrio je gradonačelnik Škvarić podsjetivši da je Grad Lepoglava, unatoč činjenici da je riječ o nepredviđenoj elementarnoj nepogodi, zahvaljujući dobrom planiranju, uspio u proračunu osigurati sredstva za sanaciju klizišta kojih je na području grada Lepoglave nekoliko i koja bi trebala biti sanirana prije kraja ove godine.