Pet16112018

Posljednje izmjene10:43:02 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal NOVA KLIZIŠTA Kiše izazvale klizanje tla u Višnjici, Muričevcu, Viletincu i Kameničkom podgorju

NOVA KLIZIŠTA Kiše izazvale klizanje tla u Višnjici, Muričevcu, Viletincu i Kameničkom podgorju


Ako se po jutru dan poznaje ova bi jesen, pa i zima, mogla bi biti obilježena pojavom novih klizišta. Naime, kada se to najmanje očekuje – ljeti, na području grada Lepoglave, uslijed čestih kišnih oborina, došlo je do nastanka novih klizišta. Posljednjih dana do klizanja tla došlo je na području Višnjice, u Muričevcu, Viletincu i Kameničkom podgorju.

O tome su građani obavijestili gradske službe koje su izašle na teren, utvrdile stanje i dogovorile aktivnosti vezane za uklanjanje nastalih posljedica, u većini slučajeva odrona zemlje koji su zatrpali pojedine putove.
- Po dojavi građana o nastanku klizišta u Gradu Lepoglavi brzo smo reagirali i dogovorili aktivnosti sanacije odnosno uklanjanja zemlje koja je zatrpala putove – rekao je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač zahvalivši se vlasnicima privatnih parcela na razumijevanju i suradnji kod uklanjanja posljedica najnovijeg klizanja tla.

Najkritičnije je bilo u Višnjici – u Gornjoj Višnjici i Zalužju gdje je zemlja otklizala na tamošnja dva lokalna puta učinivši ih neprohodnima.

- Na žalost, ovo su nepredvidivi događaji i neplanirani troškovi za Grad. To je ulaganje kojim nešto vraćamo u prijašnje stanje No, moramo pomoći građanima što i činimo – istaknuo je Kovač.