Ned09082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal Novi asfaltni tepisi u Ulici hrvatskih pavlina i centru Višnjice

Novi asfaltni tepisi u Ulici hrvatskih pavlina i centru Višnjice

Kao dio dodatnog programa ulaganja u županijske i lokalne ceste koji finaciraju Hrvatske ceste na inicijativu resornog ministarstva aktivno se radi i na širem području grada Lepoglave.

Ulica Hrvatskih pavlina koja prolazi gradskim središtem Lepoglave i spaja se s državnom cestom D35 zbog dotrajalosti je vapila za novim asfaltnim tepihom. Za uređenje ove ceste ukupne dužine nešto više od dva kilometara pobrinuli su se Županijska uprava za ceste i grad Lepoglava.

- Radilo se dvije faze. 500 metara od državne ceste do gradske uprave asfaltiran je tijekom godine iz vlastitih sredstava Županijska uprave za ceste. Ostalih 1600 metara uredili smo iz sredstava Vade Republike Hrvatske – rekao je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.

Riječ je o sredstvima koje je Vlada raspodijelila Županijskim upravama za ceste ovisno o kvaliteti pripremljenih projekata, a u Varaždinsku je županiju stigao najveći mogući iznos – 35 milijuna kuna.
Stoga su na red došle prometnice za čije bi se uređenje redovnim tempom i sa skromnijim financijskim mogućnostima čekalo i do četiri godine.

- Osim što doprinosi povećanju komunalnih standarda, uređenje prometnice povećava gospodarsku aktivnost u cijeloj županiji. Kao saborski zastupnik moram istaknuti da je Varaždinska županija ponovno pokazala spretnost prilikom osmišljavanja projekata pa je velik dio od ukupno 200 milijuna kuna koliko je predviđeno na državnoj razini stiglo u naš kraj – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Iz istog programa uređuje se županijska cesta u Donjoj Višnjici prema Cvetlinu. Tako je na širem lepoglavskom području u tijeku uređenje ukupno 3,5 kilometara, a vrijednost na obje dionice je dva milijuna kuna.