Uto09032021

Posljednje izmjene03:51:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo ZDRAVLJE Grad Lepoglava pomoći će kupnju reanimacijske opreme za potrebe hitne pomoći

ZDRAVLJE Grad Lepoglava pomoći će kupnju reanimacijske opreme za potrebe hitne pomoći


Grad Lepoglava će s 4.500 kuna pomoći nabavku reanimacijske opreme za potrebe hitne službe. Riječ je o reanimacijskoj torbi s pripadajućom opremom u koju spada i EKG uređaj. Tu će opremu koristiti ekipe hitne službe stacionirane u Domu zdravlja u Ivancu, a koje pokrivaju i područje Grada Lepoglave.

Uključivanje Grada Lepoglave u još jednu nabavku zdravstvene opreme potvrđeno je na sastanku gradonačelnika Marijana Škvarića i ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladena Smiljanca održanom u Lepoglavi, a kojem je nazočio i glavni tehničar županijskog Zavoda za hitnu medicinu Zoran Žeželj.

- Uključivanjem u nabavku reanimacijske opreme koju će koristiti hitna služba koja djeluje i na području Grada Lepoglave još je jedna gradska aktivnost kojom jačamo zdravstvenu skrb na gradskom području. Grad Lepoglava uvijek je podržavao takve hvalevrijedne akcije i činit će to i u budućnosti – istaknuo je gradonačelnik Škvarić podsjetivši da je Grad Lepoglava prošle godine nabavio automatski električni defibrilator. Riječ je o uređaju za reanimaciju koji je postavljen na vanjskom zidu Doma kulture u Lepoglavi kako bi građanima bio dostupan 24 sata na dan.
Na sastanku gradonačelnika i ravnatelja županijskog Zavoda za hitnu medicinu dogovoreno je organiziranje edukacije za korištenje defibrilatora koju bi, u početku, prošli gradski službenici i djelatnici TKIC-a koji su najčešće prvi u mogućnosti koristiti navedeni vanjski defibrilator. Iako je uređaj automatiziran i jednostavan za uporabu te ga u slučaju potrebe mogu koristiti svi građani, lakše će ga i učinkovitije koristiti oni educirani, istaknuto je na sastanku na kojem je dogovoreno da se defibrilator poveže s hitnom službom koja bi u slučaju njegovog korištenja automatski bila alarmirana. Uz obavijest o korištenju defibrilatora, hitna bi služba dobila njegovu točnu lokaciju te bi tako ne gubeći vrijeme mogla žurnije intervenirati.