Uto02032021

Posljednje izmjene01:25:50 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo NAJAVA Poziv na akciju darivanja krvi u Lepoglavi

NAJAVA Poziv na akciju darivanja krvi u Lepoglavi


Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec organizira 28. travnja (utorak) akciju dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Kaznionice u Lepoglavi na koju poziva i sve građane koji mogu dati svoju krv. Naime, u bolnicama nedostaje krvi i krvnih pripravaka te je svaka darovana kap krvi izuzetno važna za sve čije bi zdravlje zbog nedostatka krvi i krvnih pripravaka moglo biti ugroženo. Naime, bolesnici čije je izlječenje, a ponekad i sam život ovisan o transfuzijskom liječenju, ne mogu čekati da epidemija prođe.

Akcija u Lepoglavi održat će se u restoranu Ivančica i trajat će od 9 do 12 sati.

Iz Hravtskog Crvenog križa poručuju da se akcije dobrovoljnog davanja krvi, prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provode na način da se poštuju najviši higijenski standardi, siguran razmak između darivatelja krvi te uz minimalan broj osoba u jednom prostoru.
Preporuke o izbjegavanju okupljanja i dalje su na snazi, ali ne odnose se na akcije darivanja krvi s obzirom na to da je nužno očuvati adekvatne zalihe krvnih pripravaka za transfuzijsko liječenje.

Iz HCK-a pozivaju građane da se odazovu pozivima na već dogovorene i organizirane redovite akcije davanja krvi, jer svaka darovana doza krvi može spasiti i do tri života.