Čet17092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo NOVE MJERE U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA Donesena odluka o zabrani napuštanja prebivališta, napuštanje prebivališta samo uz valjanu propusnicu

NOVE MJERE U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA Donesena odluka o zabrani napuštanja prebivališta, napuštanje prebivališta samo uz valjanu propusnicu


Na snagu je stupila Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koja je s ciljem smanjenja mogućnosti daljnjeg širenja koronavirusa propisuje zabranu napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka. To znači da će svi građani u Republici Hrvatskoj, pa tako i građani Grada Lepoglave, mjesto svog prebivališta smjeti do daljnjeg napustiti samo uz valjanu propusnicu.

Dakle, žele li građani koji imaju prebivalište bilo gdje na području Grada Lepoglave napustiti gradsko područje i otići u neku drugu jedinicu lokalne samouprave, morat će za to dobiti propusnicu nadležnih za izdavanje istih. Za kretanje unutar područja Grada Lepoglave propusnica im ne treba.

Tko izdaje propusnice

Za potrebe napuštanja prebivališta iz razloga prometa i kretanja nužnog za opskrbu navedenih područja, zatim za dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, izvješćivanje javnosti, putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće kao i za zaštitarske službe, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19, propusnicu izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi.

Za stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb propusnicu izdaje liječnik obiteljske medicine.

Kad su razlozi vitalni obiteljski, poput pružanja skrbi za djecu ili starije osobe ili kupnju hrane i osnovnih potrepština propusnicu izdaju nadležni stožeri civilne zaštite što je za područje Grada Lepoglave gradski Stožer civilne zaštite.
Zahtjev za propusnicu Stožeru civilne zaštite podnosi se na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj (042) 770 – 428.

Sve pravne osobe i ustanove dužne su voditi evidenciju izdanih propusnica te o njihovom broju obavijestiti lokalni stožer civilne zaštite.