Sub30052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo AKTUALNO S nadom da za njegovo korištenje neće biti potrebe, u Lepoglavi postavljen automatski vanjski defibrilator

AKTUALNO S nadom da za njegovo korištenje neće biti potrebe, u Lepoglavi postavljen automatski vanjski defibrilator


Na vanjskom zidu pored ulaznih vrata Doma kulture u Lepoglavi protekle je subote postavljen automatski vanjski defibrilator (AVD). Uređaj je to koji se koristi kod reanimacije osobe sa srčanim zastojem, a građanima će biti dostupan 24 sata na dan.

Tijekom postavljanja održana je kratka prezentacija samog uređaja. Istaknuto je tom prigodom da je defibrilator u potpunosti automatiziran i prilagođen za korištenje građanima koji tijekom njegove upotrebe trebaju samo slijediti govorne upute. Napomenuto je da je defibrilator bezopasan za osobu kojoj se pomoć pruža budući da sam uređaj neće dozvoliti slanje električnog impulsa ako nakon provedene analize utvrdi da za to nema potrebe.
Defibrilator će biti umrežen s hitnom medicinskom službom te će u slučaju otvaranja kutije odnosno njegova korištenje o tome biti obaviješten tim hitne medicinske pomoći koji će odmah po dobivenoj informaciji krenuti prema navedenoj lokaciji.

Nabavku defibrilatora financirao je Grad Lepoglava s ciljem povećanja skrbi za zdravlje i živote građana, istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.
- Nadamo se da neće biti potreba za korištenjem ovog defibrilatora, no u slučaju da do toga dođe želimo da postoji mogućnost pružanja brze i adekvatne pomoći o kojoj će ovisiti nečiji život – istaknuo je Škvarić te pozvao Varaždinsku županiju da učini isto i da na objekte na području Grada Lepoglave, koji su u njenom vlasništvu, također postavi defibrilatore. Najavio je i da će Grad Lepoglava nastaviti s postavljanjem defibrilatora i na drugim lokacijama na gradskom području.