Sub18082018

Posljednje izmjene06:43:57 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Zdravstvo

DARIVANJE KRVI U akciji u Kaznionici prikupljeno 47 doza krvi


Nastavljajući sa organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji sa aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Kaznionice u Lepoglavi organiziralo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Kaznionice u Lepoglavi.

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI Prikupljene 44 doze krvi


Nastavljajući sa organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, u suradnji sa aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Lepoglave, organiziralo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi za građane šireg lepoglavskog područja.

NAJAVA Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Lepoglavi


Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji sa Aktivom dobrovoljnih darivanja krvi iz "Lepoglave" organizirati će u srijedu 09.05.2018. godine od 08:30 do 12 sati, u prostorijama restorana „Ivančica“, akciju dobrovoljnog darivanja krvi za građane šireg lepoglavskog područja.

AKCIJA UPISA U REGISTAR DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVOTVORNIH MATIČNIH STANICA U Lepoglavi upisano 15 novih donora


Nastavljajući javne kampanje usmjerene na građane, Gradska organizacija SDP-a Lepoglava je 24. travnja uspješno u Lepoglavi provela akciju “Lijek je u nama”, zahvaljujući kojoj je u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisano 15 dobrovoljnih darivatelja s područja grada Lepoglave.

NAJAVA Akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica 24. travnja u Lepoglavi


Zaklada Ana Rukavina održat će u Lepoglavi 24. travnja (utorak) akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati u prostoru Gradske knjižnice Ivana Belostenca (Hrvatskih pavlina 7) od 10 do 12 sati.

NAJAVA Forum žena SDP-a poziva građane da u subotu u Lepoglavi podrže akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine"


Socijaldemokratski forum žena SDP-a Lepoglava ove subote, 14. travnja provodi humanitarnu akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" kojom se želi, prigodnom prodajom tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine, prikupiti financijska sredstva za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaklade 'Ana Rukavina'.
Lepoglavske Forumašice i aktivistice akciju 'Omiljeni cvijet Ane Rukavine' provoditi će ispred trgovačkog centra (preko puta pošte) u Lepoglavi, Trg 1. hrvatskog sveučilišta bb u vremenu od 9 do 11 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI prikupljeno 62 doza krvi


Nastavljajući sa organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, u suradnji sa aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Kaznionice u Lepoglavi, organiziralo je u Lepoglavi akciju dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Kaznionice u Lepoglavi.

TRIBINA "BOLESTI KRVI – IZAZOVI DANAŠNJICE" O bolestima krvi i registru koštane srži govorio prof. dr. sc. Mirando Mrsić


Svi oni koji se žele upisati u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojeg vodi Zaklada Ana Rukavina moći će to, najvjerojatnije u travnju, učiniti u Lepoglavi. Najavljeno je to na tribini "Bolesti krvi – izazovi današnjice", održanoj u Lepoglavi, a koju je povodom Međunarodnog dana borbe protiv karcinoma organizirala Gradska organizacija SDP-a Lepoglava.

NAJAVA Predavanje o bolestima krvi


Povodom Međunarodnog dana borbe protiv karcinoma (raka) Gradska organizacija SDP-a Lepoglava organizira interaktivno predavanje o bolestima krvi s kojima smo svakodnevno suočeni, a koje će održati medicinski direktor Zaklade „Ana Rukavina“ prof. dr. sc. Mirando Mrsić.
Predavanje će se održati u čitaonici Knjižnice „Ivana Belostenca“ u Lepoglavi 5. veljače s početkom u 18 sati.

DARIVANJE KRVI U novoj akciji u Lepoglavi prikupljeno 40 doza krvi


Nastavljajući sa organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec je u suradnji sa aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Lepoglave organiziralo akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je od građana sa šireg lepoglavskog područja prikupljeno 40 doza krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin.

ZDRAVLJE Dobrovoljni darivatelji krvi primili zahvalnice za darovanu krv


Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec svečano je obilježilo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Na prigodnoj su svečanosti dobrovoljnim darivateljima krvi uručena zahvalnice za 35 i više puta darovanu krv.

ZDRAVSTVO Osigurana sredstva za ugradnju lifta u objektu Doma zdravlja u Lepoglavi


Dugogodišnja "bitka" za ugradnju lifta u objekt Doma zdravlja u Lepoglavi napokon se bliži kraju. Naime, projekt "Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji", kojim Dom zdravlja Varaždinske županije želi povećati zdravstveni standard u zdravstvenim ustanovama na području Varaždinske županije, pa tako i u Lepoglavi, dobio je zeleno svijetlo odnosno za njegovu je realizaciju iz EU odobreno 12,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava. U okviru navedenog projekta u objekt Doma zdravlja u Lepoglavi, uz uređenje prostora, ugradit će se lift.

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI U Lepoglavi prikupljeno 50 doza krvi


Nastavljajući s organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji sa aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Kaznionice u Lepoglavi organiziralo je u Lepoglavi akciju dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Kaznionice u Lepoglavi.

AKCIJA DDK Prikupljeno 67 doza krvi


Nastavljajući s organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, u suradnji s aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Kaznionice u Lepoglavi, organiziralo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Kaznionice.
Akciji se odazvalo 67 darivatelja i prikupljeno je 67 doza krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin.

AKCIJA DDK Od djelatnika Kaznionice prikupljeno 46 doza krvi


Nastavljajući s organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, u suradnji s aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi Kaznionice u Lepoglavi, organiziralo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi za djelatnike Kaznionice kojom je prikupljeno 46 doza krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin.

DJEČJI VRTIĆ LEPOGLAVA Nenad Rostohar vrtićki najtata u 2016. godini


Jubilarni 15. put u Dječjem vrtiću Lepoglava održan je izbor za najtatu. U jakoj konkurenciji titulu najtate ove je godine ponio Nenad Rostohar i to zahvaljujući pokazanoj kreativnost u izradi božićnih ukrasa.

AKCIJA DDK U Lepoglavi pripljeno 58 doza krvi


Nastavljajući sa organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji s lepoglavskim aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi organiziralo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi za građane šireg lepoglavskog područja.

DAN DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI Priznanja i za darivatelje krvi iz aktiva DDK Lepoglave i Kaznionice


Povodom 21. listopada, Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec organiziralo je svečanost na kojoj su dobrovoljnim darivateljima krvi uručena priznanja za darivanu krv. Među njima bili su i darivatelji iz aktiva DDK Lepoglava i DDK Kaznionice.

NAJAVA PREDAVANJA Doznajte kako sačuvati mozak


Udruga Medenjak u suradnji s Udrugom umirovljenika Lepoglava organizira u utorak, 25. listopada u lepoglavskom Domu kulture predavanje o zdravlju mozga u sklopu projekta " Kako sačuvati mozak". Predavanje će biti održano u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca s početkom u 18 sati. Nakon predavanja degustirat će se hrana koja pogoduje zdravlju mozga.

NAJAVA HUMANITARNOG KONCERTA Dođite na humanitarni koncert "Dar za eNeMaR" u varaždinsku Arenu i kupnjom ulaznica pomognite nabavku uređaja magnetske rezonance


Opća bolnica Varaždin razvija suvremenu neurokirurgiju za što je neophodna detaljnija dijagnostika bolesti živčanog sustava koja pak je nezamisliva bez magnetske rezonancije (MR). S ciljem prikupljanja inicijalnih sredstva za nabavku uređaja magnetske rezonance za potrebe bolnica sjeverozapadne Hrvatske, u Varaždinu će se 29. rujna, s početkom u 19 sati, održati veliki humanitarni koncert "Dar za eNeMaR".

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI Djelatnici ponovno darivali krv


Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec organiziralo je u Lepoglavi akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj su se uz djelatnike Kaznionice priključili i pojedini građani.
Prikupljeno je 58 doza krvi koje će se koristiti za liječenje bolesnika Opće bolnice Varaždin .