Pet26112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge PLANINARSKO DRUŠTVO VILINSKA ŠPICA Mala planinarska škola Lepoglava 2021 u punom je zamahu

PLANINARSKO DRUŠTVO VILINSKA ŠPICA Mala planinarska škola Lepoglava 2021 u punom je zamahu


U sklopu trećeg edukativnog modula Male planinarske škole Lepoglava 2021., polaznici su 20.11.2021. godine bili na planinarenju na Strahinjčici - uspon iz naselja Strahinje krapinsko.

U sklopu izleta je obrađena nastavna tema planinarenje i planinarstvo, te praktični rad kretanje i boravak u planinama. Vježba obuhvaća upoznavanje vještina kretanja u planini, uspon i silazak, brzinu hodanja, pravila za hodanje po planini, odmor, posebnosti kretanja po različitim terenima, upoznavanje s planinarskim putovima (markacijama i markiranjem) te upoznavanjem odnosa vodiča i skupine. Do kraja ove kalendarske godine planiran je još izlet na Zagrebačku goru.nu hodanja, pravila za hodanje po planini, odmor, posebnosti kretanja po različitim terenima, upoznavanje s planinarskim putovima (markacijama i markiranjem) te upoznavanjem odnosa vodiča i skupine. Do kraja ove kalendarske godine planiran je još izlet na Zagrebačku goru.