Pon18102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SATIRITON U Lepoglavi održan prvi satirični foto maraton

SATIRITON U Lepoglavi održan prvi satirični foto maraton


Nakon kraćeg zatišja uvjetovanog svima dobro znanim razlozima, Nezavisna udruga mladih organizirala je, i to po prvi puta, satirični foto maraton koji je 29. svibnja u Lepoglavu, uz domaće, privukao natjecatelje iz Ivanca, Varaždina, Čakovca, Zagreba i drugih mjesta.

Pokrenut s idejom da izazove upalu trbušnih mišića i omogući mladima iz Lepoglave da barem na jedan dan opet budu mladi, Satiriton je ponudio natjecateljima da se na satiričan način osvrnu na ponuđene im teme i dobro se pri tom zabave. Činili su to na pet lokacija. Na svakoj od lokacija dočekala ih je jedna tema pripremljena uz pomoć sponzora i volontera-fotomodela. Osim logističke podrške organizacijskog tima iz NUM-a, natjecatelji su imali i podršku profesionalnog fotografa Darka Mareša.

Nakon predaje snimljenih fotografija, tročlani se žiri dobro preznojio kako bi odabrao najbolje. Na kraju je odlučio da je na temu “Grad mladih” najbolju fotografiju snimila Paola Horvat.
Nagrade za prvo mjesto na teme “Glavalepe” i “Šumska pila” odnio je Sebastian Krehula, a Brankica Ledinski pobijedila je na temu “Bela fratri”. Nagradu za najbolju fotografiju na temu “Život je u redu”, te ujedno i najvrjedniju nagradu Satiritona, osvojila je također Brankica Ledinski koja je kući otišla s glavnom nagradom sponzora - ruksakom za fotoaparat i laptop.
- Kad ti život da limun, napravi limunadu, a kad ti da satiru – Satiriton – poručili su organizatori prvog satiričnog fotomaratona održanog u Lepoglavi.