Pon18102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SKUPŠTINA UDRUGE BRANITELJI HRVATSKE Aktivnosti uvjetovane epidemiološkom situacijom

SKUPŠTINA UDRUGE BRANITELJI HRVATSKE Aktivnosti uvjetovane epidemiološkom situacijom


Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava održala je redovitu godišnju Skupštinu na kojoj se, u skladu s epidemiološkim mjerama, okupilo 20 članova Skupštine i gostiju.

Predsjednik Udruge Tomo Jakop na samom je početku Skupštine nazočne izvijestio da se ona održava u ovakvom obliku u dogovoru s članovima Udruge te uz poštivanje epidemioloških mjera.
Podnoseći izvješće o radu Udruge u protekloj godini nazočne je izvijestio da je provođenje projekata i programa bilo uvjetovano epidemiološkom situacijom zbog koje su bile otkazane planirane aktivnosti koje bi okupile veći broj članova i građana. Unatoč tome, svim je poginulim braniteljima s gradskog područja odana počast na godišnjicu njihove pogibije kao i prigodom važnih obljetnica iz Domovinskog rata čim je nastavljeno čuvanje spomena na pale hrvatske vitezove. U okviru dozvoljenih aktivnosti, Udruga je nastavila s okupljanjem branitelja s gradskog područja te njihovom socijalizacijom i uključivanjem u društvo. U suradnji s Gradom Lepoglavom organizirana je kolona sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a članovi Udruge sudjelovali su i na obilježavanjima događaja iz Domovinskog rata, hodočašćima, tribinama i drugim aktivnostima organiziranima od strane drugih braniteljskih udruga.

Što se 2021. godini tiče, provođenje projekata i programa Udruge također će biti uvjetovano epidemiološkom situacijom. No, unatoč svemu, obilježavanje spomena na poginule branitelje nastavit će se, istaknuo je Tomo Jakop govoreći o planiranim aktivnostima za ovu godinu u kojoj će Udruga nastaviti suradnju s Ministarstvom branitelja i Gradom Lepoglavom, istaknuo je Jakop.

Pohvale članovima Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava ovom su prigodom uputili gradonačelnik Marijan Škvarić te državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop koji je Skupštini nazočio i kao izaslanik Ministar branitelja Tome Medveda čije je pozdrave i pohvale prenio članovima Udruge.