Čet06052021

Posljednje izmjene10:50:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NUM Održana sjednica redovne izborne Skupštine Nezavisne udruge mladih

NUM Održana sjednica redovne izborne Skupštine Nezavisne udruge mladih


Na sjednici su prezentirani izvještaj o radu te financijski izvještaj za 2020. godinu, kao i sve provedene aktivnosti, ostvarena partnerstva i lokalni, regionalni i međunarodni projekti koje je

Udruga realizirala tijekom godine. Projekt Info-centar za mlade Lepoglava ove je godine bio nositelj aktivnosti Udruge te je u sklopu njega proveden većinski dio aktivnosti koje su se provodile. Uz aktivnosti provedene u sklopu Info-centra, održane su i mnoge druge kao što je Escape room - koji su sudionici izrazito dobro prihvatili, obilježavanje 18. rođendana Udruge te jedna od najzahtjevnijih aktivnosti ove godine – preseljenje ureda u novi prostor, a koja je nekoliko puta prekidana zbog pandemije koronavirusa.

Predstavljen je i usvojen financijski izvještaj koji je pokazao prihode veće od 300.000 kuna namjenskih sredstava, a uz to je u prosincu odobren još jedan Erasmus+ projekt što znači i dodatan priljev sredstava. U 2020.godini proveden je jedan Erasmus+ projekt, a već će se u prvoj polovici naredne godine realizirati još dva. Također, usvojen je operativni i financijski plan za 2021. godinu, kao i strateški plan djelovanja za razdoblje 2021. – 2023. u čijoj je izradi sudjelovalo ukupno 11 članova Udruge u svrhu stvaranja što kvalitetnijeg plana koji će Udruzi biti temelj za daljnji rad.

Ovogodišnje stanje rezultiralo je otkazivanjem najvažnije aktivnosti za mlade na području grada Lepoglave, ali i šire – Jailhouse festivala. Članovi NUM-a vesele se što mogu najaviti ponovno provođenje ovog ljetnog festivala u njegovu 11. izdanju te se vesele ponovnom okupljanju mladih iz svih regija u Lepoglavi.

Prema Statutu Udruge dosadašnjim članovima Upravnog odbora istekao je mandat te su oni automatski razriješeni svoje dužnosti u izabranim tijelima. Novoizabrani Upravni odbor Nezavisne udruge mladih, s mandatom na dvije godine, čine Tanja Mravlinčić, Mihaela Špiljak i Renato Vuk koji su, prema Statutu, među sobom za predsjednicu Upravnog odbora Nezavisne udruge mladih odabrali Tanju Mravlinčić.

Izazovna je godina iza mladih iz Lepoglave, ali i pred njima. Želimo novoizabranom vodstvu te svim članovima i volonterima Udruge uspješan rad u novoj godini i godinama koje dolaze kao i puno sreće u savladavanju izazova koje će one donijeti.