Uto27102020

Posljednje izmjene03:16:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održano još jedno predavanje u nizu koji se 5. rujna nastavlja novom radionicom

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Održano još jedno predavanje u nizu koji se 5. rujna nastavlja novom radionicom


Nezavisna udruga mladih održala je, u sklopu projekta Info-centra za mlade Lepoglava, još jednu u nizu radionica, ovog puta na temu „Rad s mladima i volontiranje – što je to i koje su mogućnosti?“ o čemu je okupljenima na radionici govorio Dario Car, voditelj centra Link iz Križevaca.

Sudionici radionice imali su priliku naučiti tko su youthworkeri, koje politike za mlade postoje na nacionalnoj i lokalnoj razini, što je rad s mladima, što je volontiranje i kako se mladi mogu uključiti i sami postati volonteri, kao i kakav je zakonski okvir volontiranja i kako se valorizira volonterski rad u Hrvatskoj.

Provedba projekta Info-centar za mlade Lepoglava nastavlja se 5. rujna još jednom radionicom. Od 19 sati u novootvorenom prostoru Nezavisne udruge mladih zainteresirani će moći pratiti motivacijsko predavanje „Radi ono što voliš, voli ono što radiš“ Lepoglavčanke Mateja Šobak, novinarke Večernjeg lista. Mateja, po struci mag. novinarstva, ima desetogodišnje iskustvo rada u Večernjem listu, a s prisutnima će podijeliti svoje zanimljive dogodovštine, ali i zanimljivosti s kojima se susreću novinari, kako je zapravo došla do spoznaje da želi biti baš novinarka, kuda je sve proputovala, što znači i kako je to zapravo raditi, a da nisi na poslu i sl.

Projekta Info-centar za mlade Lepoglava sufinanciran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.