Sub06062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge SKUPŠTINA UDRUGE UMIROVLJENIKA Aktivni građani treće životne dobi

SKUPŠTINA UDRUGE UMIROVLJENIKA Aktivni građani treće životne dobi


Udruga umirovljenika Lepoglava održala je u Lepoglavi redovitu godišnju Skupštinu.

Unatoč tome što je u 2019. godini preminulo 11 članova Udruge, broj članova nije se smanjio već, zahvaljujući upisanih 38 novih članova, povećao i danas Udruga broji 362 člana koji su i protekle godini imali prigode sudjelovati u brojnim aktivnostima koje je Udruga provela, a o kojima je nazočne na Skupštini izvijestila predsjednica Udruge Marija Varović. Istaknula je da je u 2019. godini organizirano čak sedam izleta, najviše u 25 godina postojanja Udruge. Tako su uz već tradicionalne odlaske u svetišta u Mariju Bistricu i na Trsat, članovi Udruge imali prigode posjetiti Pag, Sisak i Hrvatsku Kostajnicu, Sveti Martin, Letenje u Mađarskoj te Advent u Zagrebu.

I u 2019. godini organizirani su posjete bolesnim i nemoćnim članovima Udruge u vrijeme Uskrsa i Božića uz podjelu prigodni poklon paketa. Podijeljeno je tako 108 paketa. Dio članstva sudjelovao je i protekle godine na sportskim susretima umirovljenika Varaždinske županije, obilježen je Dan starijih osoba u Dječjem vrtiću Lepoglava te na proslavi koju je u Varaždinu organizirao Savez udruga umirovljenika Varaždinske županije. Nastavljeno je okupljanje i druženje članova Udruge u vlastitom prostoru u Lepoglavi gdje ih jednom mjesečno posjećuje patronažna sestra mjereći im tlak i šećer. Brigu o zdravlju Udruga je i vodila organizirajući rekreaciju članica u sportskoj dvorani u Lepoglavi, organizirajući također i tajlandsku masažu te zdravstvena predavanja.
- Ponosnim smo što je protekle godine, u kojoj smo proslavili 25 godina postojanja, Grad Lepoglava našoj Udruzi dodijelio plaketu za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu – istaknula je Varović.

- U planiranju aktivnosti, programa i projekata važnih za razvoj Grada u Vama imamo konstruktivnog partnera. Slušamo vaše prijedloge i brinemo o vašim potrebama što se vidi i u financijskoj potpori koju Grad pruža Udruzi – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić koji je najavio da će u ovoj godini, upravo temeljem zahtjeva umirovljenika, Grad povećati iznos jednokratne novčane pomoći umirovljenicima slabijeg ekonomskog statusa za Uskrs i Božić sa 100 na 200 kuna odnosno ukupno računajući s 200 na 400 kuna.
- Pokrenuo sam inicijativu za uključivanje u projekt Zajedno u okviru kojeg će šest do deset gerontodomaćica brinuti za 100-njak građana u potrebi. Isto tako nastavljamo s projektom uređenja prostora za cjelodnevni boravak starijih i nemoćnih osoba u Lepoglavi – dodao je gradonačelnik Škvarić uz kojeg je Skupštini nazočio i njegov zamjenik Hrvoje Kovač.

Ispred Varaždinske županije članove Udruge umirovljenika Lepoglava pozdravio je, pohvalivši također rad Udruge, zamjenik župana Tomislav Paljak.
- Vaše aktivnosti potvrđuju da je riječ o dobroj organiziranoj i vođenoj udruzi. Svjesni smo da spadate u skupinu ljudi koja je zainteresirana da se stvari događaju odmah, posebice kad je zdravstvena zaštita u pitanju. Tome će pridonijeti i velike investicije u zdravstvu Varaždinskoj županiji koja također direktno, ali i indirektno kroz županijski Savez udruga umirovljenika financijski pomaže rad vaše udruge – poručio je Paljak.