Ned05072020

Posljednje izmjene02:49:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Traže se četiri osobe za novi Erasmus+ projekt

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Traže se četiri osobe za novi Erasmus+ projekt


Pred Nezavisnom udrugom mladih novi je Erasmus+ projekt. Riječ je o razmjeni mladih pod nazivom „Learn from past, build the future“ koja će se od 11. do 19. 3. održati u Šibeniku.
NUM traži četiri mlade osobe u dobi od 13 do 30 godina koje žele upoznati mlade iz različitih krajeva Europe, družiti se, zabavljati, a usput i mnogo toga naučiti. Troškovi puta te smještaja kao i hrane u potpunosti su pokriveni.

Prijave su otvorene do 23. 2. preko posebnog obrasca (OBRAZAC) , a odabrani sudionici bit će kontaktirani u vrlo kratkom roku.

Tema razmjene bit će učenje i prihvaćanje prošlosti s posebnim fokusom na analizu komunizma kako bi se u što većoj mjeri razumjela današnja situacija i društvo u cjelini te kako bi se stvarala podloga za bolju budućnost. Uz navedenu temu, nastojat će se obraditi tema aktivnog građanstva koje postaje sve veći problem, a mladi su demotivirani, nezainteresirani te se u velikom broju slučajeva ne osjećaju kao dio društva, odnosno lokalne zajednice.

Na razmjeni će sudjelovati ukupno 30 mladih ljudi iz šest europskih zemalja – Slovenije, Rumunjske, Poljske, Španjolske, Mađarske i Hrvatske.