Pon13072020

Posljednje izmjene12:11:33 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge ODRŽANA SJEDNICA REDOVNE IZVJEŠTAJNE SKUPŠTINE NUM-a Ostvareni prihodi veći od 380.000 kuna

ODRŽANA SJEDNICA REDOVNE IZVJEŠTAJNE SKUPŠTINE NUM-a Ostvareni prihodi veći od 380.000 kuna


Nezavisna udruga mladih održala je sjednicu redovne izvještajne Skupštine Nezavisne udruge mladih na kojoj je odlučeno o preseljenju ureda NUM-a na novu lokaciju, prezentiran je i usvojen bogat izvještaj o radu za 2019. godinu te sve provedene aktivnosti, aktivnost i sudjelovanje članova u radu Udruge te ostvareni volonterski sati, sudjelovanje na aktivnostima u svrhu jačanja kapaciteta Udruge, ostvarena partnerstva i suradnje te jubilarno izdanje Jailhouse festivala koje je po mnogočemu bilo i rekordno izdanje.

Usvojen je i plan rada za novu, 2020. godinu za koju se mladi iz Lepoglave nadaju da će donijeti još više uspjeha na lokalnoj, nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini.
Predstavljen je i usvojen financijski izvještaj koji je pokazao prihode veće od 380.000 kuna, a uz to je u prosincu odobren i još jedan projekt Erasmus+ program što znači i dodatan priljev sredstava.

U 2019. godini proveden je jedan projekt Erasmus+ programa, a ukupno je iz fondova Europske unije kroz Erasmus+ program ostvareno 180.000,00 kn prihoda. Također, usvojen je financijski plan za 2020. godinu.

Nezavisna udruga mladih tijekom 2019. godine imala je jednu zaposlenu osobu na mjestu voditelja ureda i projekata koja je zadužena za pravovremenu prijavu projekata na natječaje i provođenje projekata koji su odobreni.

Prethodna godina donijela je određene promjene što se tiče članstva u Nezavisnoj udruzi mladih. Krenulo se s revidiranjem članstva te novim pravima i obvezama za članove što je na kraju rezultiralo s ostvarenih 180 sudjelovanja članova na ukupno 30 aktivnosti Nezavisne udruge mladih tijekom godine. Zaključeno je da je pomak u aktivnosti članova vidljiv pa se navedene promjene mogu smatrati uspješnima.

Tijekom 2019. godine ukupno je 47 osoba volontiralo na aktivnostima Nezavisne udruge mladih što je šest volontera više u odnosu na prethodnu godinu, a tih je 47 volontera utrošilo 1693 volonterska sata. U skladu s količinom ostvarenih volonterskih sati tijekom godine najvolonteri su bili i nagrađivani kako bi se dodatno motivirali te kako bi se potaknula pozitivna konkurencija i aktivnost članova Nezavisne udruge mladih.

Na sjednici je odlučeno i o preseljenju ureda Nezavisne udruge mladih na novu lokaciju na području grada Lepoglave, a s ciljem neometane provedbe aktivnosti i veće uključenosti mladih u život lokalne zajednice te korištenje mogućnosti koje im se nude kako bi što kvalitetnije provodili svoje slobodno vrijeme.

- Izazovna je godina pred članovima Nezavisne udruge mladih i počet će velikim promjenama, no mladi Lepoglavčani su, kao i do sad, spremni za nove izazove te se vesele novim uspjesima koje će 2020. godina donijeti, poručuju uz NUM-a.