Sri20012021

Posljednje izmjene06:17:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge DIJABETIČKO DRUŠTVO LEPOGLAVA Povodom Svjetskog dana zdravlja građanima mjerili tlak i šećer

DIJABETIČKO DRUŠTVO LEPOGLAVA Povodom Svjetskog dana zdravlja građanima mjerili tlak i šećer


Dijabetičko društvo Lepoglava priključilo se globalnoj akciji obilježavanja Svjetskog dana zdravlja tako da su zainteresiranim građanima mjerili tlak i razinu glukoze (šećera) u krvi. U sklopu akcije, koja je dio prvog projekta kojeg provodi Društvo „Dolce vita“, građanima su se dijelili promotivni letci o važnosti očuvanja vlastitog, ali i tuđeg zdravlja.

Akciji se odazvalo četrdesetak građana svih dobi, a prosječna razina glukoze u krvi iznosila je još uvijek tolerantnih, ali polako i zabrinjavajućih 7,1 dok je prosječni tlak iznosio 140/80.
U 2019. godini Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) obilježava Svjetski dan zdravlja – 7. travnja kao nastavak prošlogodišnje kampanje pod sloganom „Univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom“.

- Iako možda ne možemo doprinijeti motu akcije „Univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom“ koja bi trebala biti omogućena svakoj osobi svugdje u svijetu, možemo barem utjecati na to da se građani ipak malo preispitaju i obiđu svoje liječnike po savjet nakon ovog mjerenja – kazala je predsjednica Društva Lucija Mađar i dodala kako će se iduća akcija mjerenja tlaka i 'šećera' održati 17.4. uoči predavanja na temu „Dijabetes i bolesti krvi“.