Čet02122021

Posljednje izmjene02:56:53 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Mladi upoznati s prigodoma, ali i problemima koji ih očekuju odluče li pokrenuti vlastiti posao

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Mladi upoznati s prigodoma, ali i problemima koji ih očekuju odluče li pokrenuti vlastiti posao


U čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi održana je radionica o samozapošljavanju. Radionicu je, u suradnji s Centrom za informiranje i savjetovanje o karijeri te Regionalnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Varaždina, organizirala Nezavisna udruga mladih.

Zainteresiranoj, uglavnom mlađoj publici, stručne su suradnice iz CISOK-a i HZZ-a predstavile pogodnosti i prilike koje im nudi samozapošljavanje, ali i probleme i zamke na koje je potrebno pripaziti prilikom ulaska u poduzetničke vode. Sudionici radionice imali su priliku procijeniti vlastite mogućnosti, odnosno potencijale za samozapošljavanje.

Nakon radionice, u razmaku od nekoliko dana, na istom su mjestu održana i dva motivacijska predavanja kao nastavak priče o samozapošljavanju. Gosti predavači bili su mladi uspješni poduzetnici - Ivana Blažoti Mijoč te Ivica Kruhek.
Tijekom dvosatnog predavanja gosti predavači s okupljenima su podijelili vlastita iskustva vezana za njihov poduzetnički put – od motivacije, ideje, strasti za određenom vrstom posla do toga kako je to biti sam svoj šef, koji su im najbolji, ali i oni najgori trenuci u dosadašnjoj poslovnoj karijeri.

- Vjerujemo kako je s ovih predavanja svatko kome je cilj postati poduzetnik otišao motiviran i s novim spoznajama koje će mu pomoći u eventualnoj odluci o pokretanju vlastitog posla – poručili su iz Nezavisne udruge mladih.

Radionica i predavanja održana su u sklopu projekta 'Ostvari svoj potencijal', financijski podržanog sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.