Ned05072020

Posljednje izmjene02:49:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NOVA UDRUGA U Lepoglavi osnovano Dijabeticko društvo Lepoglava

NOVA UDRUGA U Lepoglavi osnovano Dijabeticko društvo Lepoglava


Među 51 udrugom koje na području Hrvatske okupljaju oboljele od dijabetesa je i novoosnovano Dijabetičko društvo Lepoglava koje je 23. siječnja 2019. u čitaonici Gradske knjižnice u lepoglavskom Domu kulture održalo svoju Osnivačku skupštinu.

Društvo je osnovano s ciljem promicanja zdravlja, razvoja i kvalitete života te medicinske i socijalne zaštite oboljelih od šećerne bolesti. Osnovano je u nazočnosti 21 člana koji su za predsjednicu Društva izabrali Luciju Mađar. Za dopredsjednika Društva izabran je Franjo Ribić, a tajnicu Stela Posavec. Izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Uz izabranu predsjednicu, dopredsjednika i tajnicu Društva, Upravni će odbor činiti Nikolina Bistrović, Hrvoje Kovač, Bernarda Godinić i Ivan Vusić. U Nadzorni odbor izabrani su Štefanija Kuća, Ljubica Kišiček i Dražen Kovač.

Na osnivanju Društva nazočnima je čestitala predstavnica Društva dijabetičara Varaždin, Antonija Brlek. Uz poziv na suradnju i najavu pružanja potpore, Brlek je istaknula da je Dijabetičko društvo Lepoglava treća takva udruga na području Varaždinske županije u kojoj više od 18.000 građana boluje od dijabetesa.

Veliku podršku u liječenju, oboljelima od dijabetesa pružaju upravo ovakve udruge te je s Osnivačke skupštine upućen poziv svim zainteresiranima i oboljelima od dijabetesa da se pridruže radu novoosnovanog Dijabetičkog društva Lepoglava.
Prema procjenama, na području Grada Lepoglave od dijabetesa boluje više od 600 građana.

Nakon osnutka, Društvo je odradilo i prvu aktivnost. Dr. Marija Kolačko održala je predavanje na temu "Dijabetes u današnjem vremenu".