Sub25052019

Posljednje izmjene01:56:24 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Obilježili Tjedan cjeloživotnog učenja

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Obilježili Tjedan cjeloživotnog učenja


Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja.

Predavanje pod nazivom "Kako je stvarno postalo nestvarno" održao je televizijski voditelj Krešimir Mišak. Govoreći o chemtrailovima, globalnom zatopljenju i zahlađenju, kvantnoj fizici, sinkronicitetu i sličnim temama objedinio je ideje o povijesti, biologiji, fizici, kozmologiji te objasnio njihov utjecaj na oblikovanje današnjeg svijeta.

Speleološka udruga Kraševski zviri iz Ivanca na drugom je predavanju upoznala nazočne s ciljevima i poviješću speleologije, osnovama speleologije i radom speleologa te s ekspedicijama i speleološkim istraživanjima. Posjetitelji su tom prilikom iz prve ruke mogli čuti s kakvim se izazovima speleolozi suočavaju pri spuštanju u jame, što sve u jamama mogu vidjeti, što se istražuje te što ih zapravo motivira za bavljenje speleološkom aktivnošću.

Obilježavanjem TCU-a, u koji se Nezavisna udruga mladih uključuje posljednjih nekoliko godina, NUM daje svoj doprinos manifestaciji kojom se građane motivira na uključivanje u neki oblik učenja pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje.