Ned05072020

Posljednje izmjene02:49:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge ODRED IZVIĐAČA LEPOGLAVA Aktivni lepoglavski izviđači

ODRED IZVIĐAČA LEPOGLAVA Aktivni lepoglavski izviđači


Kraj svibnja lepoglavski su izviđači, kako i priliči, obilježili aktivnostima u prirodi. 26. i 27. svibnja u suradnji s P. A. S. klubom Lepoglava odradili su edukativnu i zabavnu aktivnost preživljavanja na Vudelju.

Izviđači su uz vodstvo članova P. A. S. kluba izrađivali skloništa, signalnu vatru, zamke, nosila i pripremali obroke, prezentirana im je ruska tehnika razgibavanja te su se upoznali s američkim i hrvatskim vojnim obrokom. Druženje je završilo noćnim usponom na Generalski stol.

Uz edukativnu aktivnost na Vudelju, izviđači su bili i aktivni i u sportu. Družili su se sa sportskom grupom Osnovne škole Ante Starčevića pri čemu su polaznike sportske grupe i njihove roditelje upoznali s izviđačkim igrama. U gradskom se parku tako održalo natjecanje u otimanju marame, šibicanju, skakanju u vreći, krilometu, scoutballu i vožnji drva u tačkama. Ovim aktivnostima Odred izviđača Lepoglava privodi kraju školsku godinu te kreće u planiranje novih aktivnosti koje počinju početkom iduće školske godine.