Ned05072020

Posljednje izmjene02:49:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Udruge VATROGASTVO Održana Skupština gradske Vatrogasne zajednice

VATROGASTVO Održana Skupština gradske Vatrogasne zajednice


Vatrogasna zajednica grada Lepoglave održala je u vatrogasnom domu DVD-a Lepoglava redovitu godišnju Skupštinu.

Predsjednik Zajednice Marijo Canjuga tom je prigodom članovima Skupštine, koju čine predstavnici četiriju dobrovoljnih društava s gradskog područja – DVD-a Lepoglava, DVD-a Kamenica, DVD-a Višnjica i DVD-a Kaznionica te okupljenim gostima podnio Izvješće o radu Zajednice za 2017. godinu. Istaknuo je tom prigodom da je s promjenama u vođenju Zajednice smanjen broj nesporazuma, pojačana komunikacija među društvima te povećan broj zajedničkih aktivnosti što je pospješilo njen rad. Podsjetio je da su vatrogasci s područja Zajednice u 2017. godini odradili 78 intervencija od kojih 46 intervencija gašenja požara i 32 tehničke intervencije. U Izvješću je navedeno da su sva društva opremljena iznad prosjeka na čemu se Canjuga zahvalio Gradu Lepoglavi i njegovim čelnim ljudima – gradonačelniku Marijanu Škvariću i zamjeniku gradonačelnika Hrvoju Kovaču. Pohvalio je ujedno i aktivnosti i rad svih društava članica Zajednice.

- Bez obzira na to što nikada neće biti dovoljno financijskih sredstava za podmirenje svih želja i potrebavatrogasaca, bez obzira na činjenicu da ostajemo bez sve više mladih, posebno operativnih članova koji odlaze u inozemstvo, bez obzira na sve poteškoće, radom Vatrogasne zajednice grada Lepoglave u 2017. godini možemo i moramo biti zadovoljni. Prvenstveno Zapovjedništvo kao operativni stožer, Predsjedništvo i Nadzorni odbor kao nositelji aktivnosti, Grad Lepoglava kao suport na koji uvijek možemo računati, pa sve do članova koji završavaju osnovna osposobljavanja ili djeca koja u šestoj godini upoznaju brentače – zaključio je Canjuga.

Podnijeto Izvješće članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili kao i ostala podnijeta izvješća. Jednoglasno su prihvaćeni Plan rada i Financijski plan za 2018. godinu u kojoj će Zajednica raspolagati s 400.000 kuna.

Rad Zajednice i njenih članica na Skupštini su pohvalili zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Ivan Putarek, Janez Merc predsjednik Vatrogasne zajednice općine Videm i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji se još jednom zahvalio vatrogascima na nesebičnoj pomoći koju pružaju građanima. Najavio je i pokretanje aktivnosti izgradnje vatrogasnog centra u Lepoglavi te vatrogasnog doma u Kamenici kao i adaptaciju i uređenje vatrogasnog doma u Višnjici. Upoznao je nazočne i s aktivnostima oko nabavke novog vatrogasnog vozila za potrebe DVD-a Lepoglava i to putem donacije s državne razine.
Na kraju Skupštine, uz znak zahvale za pruženu podršku, predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Canjuga uručio je gradonačelniku Škvarić svečanu vatrogasnu odoru.