Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo SJEĆANJE Odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

SJEĆANJE Odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje


Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje obilježen je u Lepoglavi. U predvečerje dana u kojem se cijela Hrvatska s pijetetom prisjećala vukovarske i škabrnjske tragedije, počast je žrtvama odana misnim slavljem i kolonom sjećanja.

Nakon misnog slavlja okupljeni su u koloni sjećanja, paleći uz rub kolnika svijeće u spomen na poginule u Vukovaru i Škabrnji, prošli put od župne crkve, Ulicom hrvatskih pavlina do Parka hrvatskih branitelja gdje su kod spomen obilježja poginulim braniteljima još jednom molili za stradale u Vukovaru i Škabrnji.
Uz okupljene građane, članove obitelji poginulih branitelja, predstavnike braniteljskih udruga, počast su žrtvama, sudjelujući u koloni sjećanja, odali i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Kovač i načelnik Postaje granične policije Varaždin Vladimir Friščić.
U sjećanje na 12-oricu poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave, među kojim su i četvorica poginulih u Vukovaru, u zrak je pušteno 12 svjetlećih lampiona.

Ranije, istog dana, počast je vukovarskim herojima Josipu Kapustiću, Tomi Jamboru, Stjepanu Vusiću i Vinku Andrijaniću, poginulima u posljednjim danima herojske obrane Vukovara, odana kod njihovih posljednjih počivališta na grobljima u Kamenici i Lepoglavi.
Počast su im odali članovi obitelji, članovi Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i načelnik Policijske postaje Ivanec Mario Mednjak.