Čet09072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE (FOTO) Stotinu svijeća za poginule u Vukovaru i Škabrnji

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE (FOTO) Stotinu svijeća za poginule u Vukovaru i Škabrnji


Svetom misom zadušnicom za poginule branitelje, kolonom sjećanja, paljenjem svijeća u Ulici hrvatskih pavlina, odavanjem počasti kod spomen obilježja poginulim braniteljima i puštanjem letećih lampiona u nebo, Lepoglava se na Dan sjećanja prisjetila i odala počast poginulima u Vukovaru i Škabrnji. Bila je to prigoda prisjetiti se stradalih i zahvaliti se poginulim herojima na njihovoj žrtvi, na životima danim u obrani Hrvatske.

- Životom se plaćaju samo najvrjednije stvari. Moramo paziti da ne obezvrijedimo živote poginulih za Hrvatsku – poručio je vlč. Andrija Kopjar okupljenima na misnom slavlju u lepoglavskoj župnoj crkvi pozvavši ih da se sa zahvalnošću, ne samo ovom prigodom, prisjećaju ljudi koji su svoje živote dali za Hrvatsku.

Nakon misnog slavlja okupljeni su u kolon sjećanja, paleći svijeće uz rub kolnika, stigli do spomen obilježja poginulim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja gdje je, uz odavanje počasti poginulim braniteljima i molitvu, održan prigodan komemorativni program.

- Odajemo počast herojima koji su svoje živote utkali u temelje Hrvatske – poručio je predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak.

Komemorativni program protekao je uz pjesmu lepoglavskih glazbenika kojima su se pridružili i okupljeni brojni građani i branitelji te uz recitacije koje su kazivali učenici kameničke osnovne škole. Na kraju program su put neba pušteni leteći lampioni u sjećanje na poginule heroje.