Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ (FOTO) Volonteri sadili drva na Ravnoj gori

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ (FOTO) Volonteri sadili drva na Ravnoj gori


Pod motom "Zasadi drvo, ne budi panj" proteklog je vikenda na stotinjak lokacija diljem Hrvatske provedena akcija kolektivne sadnje drveća. Akcija je provedena u organizaciji građanske inicijative "Dani kolektivne sadnje drveća", a jedna od lokacija na kojoj su se volonteri sadeći sadnice, uglavnom bukve, doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina bila i ona na Ravnoj gori.

Zaljubljenici u prirodu, planinari i pripadnici 2. mehanizirane bojne Puma, pod vodstvom djelatnika Hrvatskih šuma, sadnicama su zasadili jednu od šumskih površina u blizini Filićevog doma.
Među 50-ak volontera bio je i šestogodišnji Mark Bistrović iz Lepoglave koji je s ponosom istaknuo da je zasadio čak 14 sadnica.
- Posađene sadnice obilazit ću svaki put kad dođem na Ravnu goru jer da bi rasle potrebna im je i ljubav. Ljudi moraju brinuti o drveću i voljeti ga – poručio je Mark koji je svojim primjerom pokazao kako treba voljeti prirodu i voditi brigu o šumama.
Njegov su primjer slijedili i u učenici osnovnih škola s gradskog područja koji su u blizini škola također zasadili sadnice drva koje je nabavio Grad Lepoglava koji je tako podržao inicijativu "Dani kolektivne sadnje drveća".

Sadeći drva na Ravnoj gori akciji se priključio i zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.
- Da svi malo više dane koristimo za ovakve stvari, svima bi nam bilo bolje. Svaka čast svima koji su danas došli na Ravnu goru i pomogli ovu akciju – poručio je Kovač.