Uto02062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo SAVJET MLADIH Izaslanstvo iz Lepoglave na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih

SAVJET MLADIH Izaslanstvo iz Lepoglave na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih


U Puli je, u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, Grada Pule i Savjeta mladih Grada Pule, a uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održana 3. Nacionalna konferencija savjeta mladih. Ovogodišnja Konferencija okupila je do sada najveći broj sudionika – njih više od 130 iz 49 savjeta mladih iz cijele Hrvatske među kojima su bili i članovi Savjeta mladih grada Lepoglave.

Program je, kao i svake godine, bio usmjeren samim predstavnicima savjeta mladih s ciljem da se svi oni u svoje lokalne zajednice vrate s konkretnim primjerima, savjetima i iskustvom koje mogu primijeniti u svom radu.
Trodnevnu Nacionalnu konferenciju savjeta mladih moderirao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, a uz njega su na konferenciji aktivno sudjelovali i Nikolina Vrtar, predsjednica gradskog Savjeta mladih i njezin zamjenik Dario Milec.

- Konferencija je imala za cilj ojačati ulogu savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgraditi kapacitete članova savjeta. Koristili smo primjere dobre prakse iz raznih dijelova Hrvatske, a posebno me obradovala aktivnost naših predstavnika iz Lepoglave koji su bili među aktivnijim sudionicima – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač.