Čet06082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo TRIBINA Održana tribina “Kako pomoći osobama treće životne dobi - dostojanstveno stariti"

TRIBINA Održana tribina “Kako pomoći osobama treće životne dobi - dostojanstveno stariti"


Ženska inicijativa HNS-a Podružnice Lepoglava organizirala je u Lepoglavi javnu tribinu “Kako pomoći osobama treće životne dobi - dostojanstveno stariti". Gost-predavač tribine bila je prof. Tamara Ljubić.

Predsjednica ŽI Lepoglava Marija Ribić otvorila je tribinu te zahvalila svima koji su se odazvali, te time dali potporu nastojanjima za dostojanstveni i kvalitetni život osobama treće životne dobi. Tamara Ljubić, kao predavač govorila je o iskustvima u radu s osobama treće životne dobi, njihovom načinu poimanja života, te trenutnoj situaciju na koji način je osigurana briga i kvaliteta života osoba treće životne dobi, a i na koji način se trenutna situacija može poboljšati.

Uz okupljene zainteresirane građane s područja grada Lepoglave, tribini su prisustvovali i predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, potpredsjednik i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, tajnik ŽO HNS-a Zlatan Mošmondor, predsjednica ŽI HNS-a županijske organizacije Anita Rep, potpredsjednica Andreja Blazinarić, član predsjedništva ŽO HNS-a Enriko Parlaj, kao i predsjednik podružnice HNS-a Lepoglava Milan Pavleković.

- Hrvatska je svrstana u 4-tu skupinu država Europe s vrlo starom populacijom, jer je udio starijih osoba od 65 godina prema posljednjem Popisu stanovništva vise od 15.6%. Upravo ti pokazatelji govore da se treba više ulagati u osiguravanje kvalitetnog života starijih ljudi.Varaždinska županija donijela je 2014-te godine “Socijalni plan 2014-2020” te očekujemo da se po tom planu nastaviti raditi istim intenzitetom kojim je radio i prošli župan Predrag Štromar. U ovih posljednjih godinu dana pomaci nisu vidljiva, pa sigurno možemo očekivati dodatna zapošljavanja posebnih (specijalnih) savjetnika/posebnih (specijalnih) savjetnica. I za kraj citirat ću jednu rečenicu sa prezentacije “Starost je doba mudrosti i zrele ljubavi” – istaknuo je Leverić.