Čet06082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo FAŠNIK U LEPOGLAVI (FOTO GALERIJA) Maškare zavladale Lepoglavom

FAŠNIK U LEPOGLAVI (FOTO GALERIJA) Maškare zavladale Lepoglavom

I ove se godine "norilo" u Lepoglavi, srećom najviše protekle nedjelje na fašnik. Vesela povorka, predvođena Limenom glazbom Lepoglava prodefilirala je Ulicom hrvatskih pavlina, od škole pa do terase restorana Ivančica gdje su se sudionici Fašnika u Lepoglavi predstavili okupljenoj publici koja se sladila krafnama i krijepila toplim napicima kojima ih je počastio organizator ove tradicionalne manifestacije – Turistička zajednica grada Lepoglave i njen pokrovitelj – Grad Lepoglava.

Gradonačelnik Marijan Škvarić, uvjeren da će mu ga već sutra ujutro vratiti, maškarama je predao ključeve grada nakon čega su se fašničke grupe predstavile publici. Plesom su okupljene pozdravili vrtićki leptirići, vitezovi i princeze, apetit pobudile vidovečke sarme, Pušleki su "ispričali" priču o Lepoglavi, članovi ivanečke Maske predstavili svoju političku stranku, a slovenski i kurenti iz Petrijanca potjerali zimu.

Na kraju fašničkog norenja spaljen je fašnik proglašen krivim za sve loše što se u gradu Lepoglavi dogodilo u proteklih godinu dana.


Na Fašniku u Lepoglavi sudjelovalo je 10 grupa – Limena glazba Lepoglave, dječji vrtići Lepoglava i "Runolist" iz Žarovnice, Udruga žena Vidovec, Maska Ivanec, KUD Lepoglavski pušlek, TD Klopotec iz Leskovca, lovci i kuburaši iz Kamenice, Petrajski kurenti i Kurenti iz Slovenije.

Organizirati Fašnika u Lepoglavi Turističkoj zajednici grada Lepoglave pomogli su izviđači iz Odreda izviđača Lepoglava te TKIC.