Pon23072018

Posljednje izmjene02:53:34 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo SJEĆANJE NA VUKOVARSKE HEROJE Pomoćnik ministra branitelja otvorio turnir

SJEĆANJE NA VUKOVARSKE HEROJE Pomoćnik ministra branitelja otvorio turnir


Turnirom sjećanja, koji je ove godine održan po 12. puta, odana je počast trojici vukovarskih heroja Tomi Jamboru, Stjepanu Vusiću i Josipu Kapustiću.

Turnir je tradicionalno trajao dva dana, a održan je u Žarovnici i Jerovcu, mjestima odakle su trojica hrvatskih vitezova, kao pripadnici Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždinske, otišla braniti Vukovar.

Uoči otvaranja turnira, na kameničkom su groblju, na posljednjim počivalištima poginulih branitelja, u nazočnosti članova obitelji, suboraca, predstavnika Ministarstva branitelja, policije, braniteljskih udruga, mjesnih odbora Žarovnica i Jerovec, Grada Ivanca i organizatora, položeni vijenci i upaljene svijeće.

Potom je na igralištu u Žarovnici otvoren turnir. Nazočnima se ispred organizatora – Koordinacije braniteljskih udruga gradova Ivanca i Lepoglave, obratio Vladimir Debeljak istaknuvši da je na živim braniteljima, a i budućim generacijama zadaća čuvati spomen na ljude koji su za Hrvatsku dali svoje živote.

Sa željom da se turnir nastavi i da mladi koji su se okupili na turniru nose uspomene na Domovinski rat i trojicu poginulih heroja nazočne je ispred Policijske uprave varaždinske pozdravio zamjenik načelnika Darko Blaži.

- Čuvajući spomen na trojicu poginulih policajaca organizatori čuvaju trajnu vrijednost na kojoj je izgrađena Hrvatska. Kapustić, Vusić i Jambor, kao i ostali hrvatski branitelji, nisu razmišljali što tada činiti jer da su razmišljali danas ne bismo živjeli u slobodnoj Hrvatskoj. Političari se nadmeću u svojim programima, ideologijama i vizijama, ali siguran sam da Hrvatska opet bude ugrožena kao tada svi ćemo ponovno biti kao jedan i ponovno kadri pobijediti – rekao je na otvorenju turnira zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak.

Nazočne je pozdravio i zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Branko Putarek.

Turnir je otvorio pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara.
- Ovaj prekrasan kraj nije bio ugrožen, no trebalo je braniti Hrvatsku i branitelji iz ovog kraju krenuli su je braniti. Branili su je i u Vukovaru – istaknuo je pomoćnik ministra Tandara te rekao da Ministarstvo branitelja podržava ovakve manifestacije koje nas sjećaju na poginule koje ne smijemo zaboraviti.
- Mi smo ti koji moramo opravdati to za što su oni dali živote. Rat je završio no borba za Hrvatsku traje stalno – rekao je Tandara te istaknuo da mu je čast biti u Žarovnici i otvoriti turnir.

Turnir se igrao u Žarovnici i Jerovcu, a pobjednik turnira je momčad Žarovnice ,koja je u finalu savladala Bednju. Treće mjesto pripalo je momčadi Caffe bara Passanger.
U okviru turnira, čije je drugi dio održanu Jerovcu, odigrani su revijalni nogometni susreti U10 selekcija NK Lepoglave i NK Ivančice te branitelja gradova Ivanca i Lepoglave.