Pet17082018

Posljednje izmjene06:43:57 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo BARTOLOVO U KAMENICI Misno slavlje predvodio biskup Mrzljak

BARTOLOVO U KAMENICI Misno slavlje predvodio biskup Mrzljak


Mještani Kamenice zajedno su s vjernicima iz okolnih župa i gostima iz Austrije te Mađarske proslavili blagdan nebeskog zaštitnika kameničke župe – svetog Bartola.

Već tradicionalno proslava Bartolova započela je mimohodom centrom Kamenice u kojem su, predvođeni župnim i državnim zastava te Limenom glazbom Lepoglava, sudjelovali kamenički vatrogasci i kolege iz DVD-a Bedenec, branitelji, policija, lovci i kamenički kuburaši.

Uoči misnog slavlja kod spomen obilježja trojici poginulih branitelja, vukovarskih heroja, iz kameničke župe – Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića, položeni su vijenci i upaljenje svijeće. Učinili su to predstavnici kameničke župe, braniteljskih udruga, policije te Ministarstva obrane i Grada Lepoglave. Tom je prigodom molitvu za poginule branitelje predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak.
On je u zajedništvu s još 10-ak svećenika predvodio i misno slavlje u kameničkoj župnoj crkvi. Tom se prigodom u homiliji pitao kakva je naša vjera. Da li kao svetog Bartola koji je pristao uz Gospodina?
- Vjera je tradicija, kao što to naglašavamo govoreći o stoljetnoj tradiciji hrvatskog naroda, ali vjera nisu samo tradicija i običaji. Vjera je zaista pristajanje uz Krista. To je biti naše vjere – istaknuo je mons. Marzljak.

Na kraju misnog slavlja državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop dodijelio je ispred Vlade Republike Hrvatske priznanje Günteru Hüttenhölscheru, iz njemačkog gradića Verla, za njegov humanitaran rad u vrijeme Domovinskog rata kada se istaknuo prikupljanjem humanitarne pomoći Hrvatskoj. U njegovoj odsutnosti priznanje je preuze vlč. Zdravko Gašparić, svećenik u Gradišću.