Uto02062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo MEMORIJALNI RECITAL VINKO ANDRIJANIĆ Učenici OŠ Izidora Poljaka Višnjica odali počast Vukovaru i njegovim herojima

MEMORIJALNI RECITAL VINKO ANDRIJANIĆ Učenici OŠ Izidora Poljaka Višnjica odali počast Vukovaru i njegovim herojima


U spomen na poginulog vukovarskog branitelja, Vukovarca Vinka Andrijanića čije je posljednje počivalište na lepoglavskom gradskom groblju, u OŠ Izidora Poljaka u Višnjici održan je 2. memorijalni recital Vinko Andrijanić.

Želeći odati počast vukovarskom heroju prošle je godine udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, uz potporu Grada Lepoglave, krenula s organizacijom recitala čije će se domaćinstvo mijenjati – svake će godine domaćin biti jedna od osnovnih škola s gradskog područja. Ove je godine domaćin recitala bila OŠ Izidora Poljaka Višnjica čiji su učenici, te učenici PŠ Julijane Erdödy Drašković iz Cvetlina, pripremili program "Zapalit ću svijeću za Vukovar", posvećen Vukovaru i njegovim herojima.

U prvom djelu programa pukovnik Hrvatske vojske u mirovini Vladimir Debeljak održao je kratko predavanje u okviru kojeg je govorio o razlozima velikosrpske agresije na Hrvatsku i početku Domovinskog rata kojeg je obilježila i bitka svih bitaka – bitka za Vukovar. O toj je bitci okupljenima govorio njen sudionik, Dragutin Špac koji je kao pripadnik Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždinske branio Vukovar.
- Bilo gdje u Hrvatskoj, a posebice u vukovarskom kraju, s ponosom, a zahvaljujući pripadnicima Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždinske koja je branila Vukovar, možete reći da dolaziti iz varaždinskog kraja – poručio je, između ostalog, okupljenima, a posebice djeci, Dragutin Špac.

U nastavku programa učenicu su recitacijama te glazbenim nastupima odali počast Vukovaru i njegovim herojima.