Pon25012021

Posljednje izmjene06:36:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo CVIJET ZA LJEPŠI GRAD Proglašeni pobjednici akcije Cvijet za ljepši grad

CVIJET ZA LJEPŠI GRAD Proglašeni pobjednici akcije Cvijet za ljepši grad


I ove je godine Turistička zajednica grada Lepoglave organizirala ekološki-obrazovnu akciju Cvijet za ljepši grad koja je svoju završnicu, na kojoj su dodijeljena priznanja najkreativnijima, imala tijekom proslave Dana grada.

Završna je priredba održana na ispunjenom Tawanu lepoglavskog Doma kulture gdje su proglašeni rezultati Akcije.

U kategoriji "Kuća i okućnica" prvonagrađena je Vesna Županić, dok je drugo mjesto pripalo Julijani Golub, a treće Zvijezdani Galinec.

Najljepše uređeni balkon je onaj Sonje Slavinec, dok su odmah do njega balkoni Marijane Medved i Renate Bačak.

Nagrade za likovne radove primili su Toni Zagoršćak, učenik OŠ Ivana Rangera iz Kamenice i njegova mentorica Jadranka Kučar, Alina Kramarić iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave i njena mentorica Vesna Gal te Ivana Ban iz OŠ Izidora Poljaka Višnjica i njena mentorica Jadranka Kučar.

Za literarne radove dodijeljene su nagrade Lari Bistrović iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave i njenoj mentorici Branki Kuća, Valentini Pintarić iz OŠ Izidora Poljaka Višnjica i njenoj mentorici Petri Špac te Mihaeli Šprem i njenoj mentorici Mirjani Sambolec.

Posebno priznanje dodijeljeno je kreativnoj grupi iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice za likovni rad kojeg su izradile Amanda Bunić, Lana Maček, Lucija Rocek, Petra Cikač, Sabina Bencek, Ivana Dijanešić, Petra Fištrek, Irena Husnjak, Laura Vresk, Lukrecija Štefičar, Mirela Vresk i Klara Zagoršćak pod mentorstvom Đurđice Basarić Rešetar.

Posebno priznanje je primila i kreativna grupa iz OŠ Izidora Poljaka Višnjica za likovni rad – oslikanu stolicu, koji su izradile Lucija Križanec, Glorija Galinec i Dijana Hiržin pod mentorstvom Jadranke Kučar.

Dječji vrtići Lepoglava i Runolist primili su zahvalnice za sudjelovanje.

- Zahvaljujem svima koji su uređivali svoje kuće, okućnice i balkone i tako uljepšali naš grad – poručila je svim sudionicima akcije direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

Tijekom završne je priredbe akcije Cvijet za ljepši grad otvorena izložba na kojoj je predstavljeno 86 fotografija kuća, okućnica i balkona, 19 likovnih i literarnih radova učenika te 40 radova djece iz dječjih vrtića.
Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Maček pohvalivši trud građana koji, rekao je, svake godine sve kreativnije i ljepše uređuju svoje kuće i okućnice, a time i grad Lepoglavu.