Pon18012021

Posljednje izmjene10:40:23 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo SURADNJA Mladi iz raznih europskih zemalja i SAD-a posjetili Lepoglavu

SURADNJA Mladi iz raznih europskih zemalja i SAD-a posjetili Lepoglavu


Mladi iz Češke, Grčke, Hrvatske, Litve, Makedonije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i Sjedinjenih Američkih Država, njih 40-ak, posjetilo je Lepoglavu s namjerom da se upoznaju sa samim gradom, radom Nezavisne udruge mladih i osnovnim konceptom razvoja eko-društvene ekonomije. 

Njihov dolazak u Lepoglavu organiziran je u okviru međunarodnog projekta "EU goes WISELY" koji se provodi kroz program Erasmus+

S radom Nezavisne udruge mladih, kao jedne od najproduktivnijih organizacija mladih kad su u pitanju međunarodni projekti, goste je upoznao Davorin Špičko dok je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač vršnjacima predstavio dio lepoglavske povijesti kao i osnovni koncept društvenog poduzetništva u dinamičnom predavanju.

Projekt "EU goes WISELY" spada u kategoriju međunarodnog osposobljavanja (eng. Training course) i na jednom je mjestu, oko ideje društvenog poduzetništva, okupio mlade poduzetnike, lidere, edukatore i aktiviste. Kroz stručna predavanja, studijske posjete i međusobnom razmjenom iskustava mladi će upoznati koncept eko-društvene ekonomije te razviti vještine za pokretanja vlastitog društvenog poduzeća, ali i osvijestiti važnost uloge društvenih poduzeća u zajednici.

Mladi će u Varaždinskoj županiji boraviti sedam dana i u tom vremenu razgovarati s brojnim poduzetnicima, učiti iz primjera dobre prakse i vidjeti najljepše dijelove županije.
- Iznimno mi je drago vidjeti kako Lepoglava postaje nezaobilazna stanica europske mladeži i kako se informacije, znanje, vještine i iskustvo koje Lepoglavčani nose nesebično dijeli upravo ovdje kod nas. Ovo je s jedne strane priznanje našoj Nezavisnoj udruzi mladih kao neizostavnom čimbeniku privlačenja europskih sredstava u Lepoglavi, ali s druge strane potvrda važnosti stalnog promoviranja sektora eko-društvene ekonomije i društvenog poduzetništva kao jednog pravednijeg oblika poduzetništva u kojem nije prioritet samo dobit već opći prosperitet lokalne zajednice – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač nakon održanog predavanja.

Projekt provodi udruga "Mladi za Marof" iz Novog Marofa. Jedna od aktivnosti na projektu bila je i studijska posjeta Lepoglavi.