Sub27022021

Posljednje izmjene06:42:21 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo BARTOLOVO U KAMENICI (FOTO I VIDEO) Molitva za sve koji su za slobodu Hrvatske položili svoje živote

BARTOLOVO U KAMENICI (FOTO I VIDEO) Molitva za sve koji su za slobodu Hrvatske položili svoje živote


Župa Kamenica proslavila je blagdan svog nebeskog zaštitnika – svetog Bartola. 

Proslava je započela tradicionalnim mimohodom vjernika, vatrogasaca, branitelja, kuburaša i lovaca centrom Kamenice predvođenih Limenom glazbom Lepoglava te župnim i državnim zastavama Hrvatske te gostiju iz Austrije i Mađarske.

Uoči centralnog misnog slavlja, kod spomen obilježja trojici poginulih vukovarskih branitelja iz župe Kamenice – Tome Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića, položeni su vijenci i upaljene svijeće.
- Ovo je dan kada želimo svaki pojedinačno, svaka obitelj i cijela župa, po zagovoru svetog Bartola, uputiti molitvu dobrom ocu nebeskom. Ovo je posebno vrijeme da se sjetimo onih koji su se žrtvovali za domovinu i dali za nju svoje živote – rekao je domaći župnik vlč. Dragutin Joč pozvavši sve nazočne da pjevajući himnu odaju počast domovini..

Udruženi u molitvi, predvođeni vlč. Zlatkom Korenom, rektorom Svetišta Majke Božje Bistričke, vjernici su se prisjetili poginulih za Hrvatsku.
- Molimo te za sve ljude koji su dionici cijele naše 14-stoljetne kršćanske povijesti. Obnovi nas u zajedništvu, slavi, vjeri i ljubavi, a u svima nama probudi istinsku zahvalnost prema onima koji su u slobodu domovine Hrvatske utkali svoje živote, posebice prema trojici poginulih branitelja iz župe Kamenica – istaknuo je vlč. Koren predvodeći molitvu kod spomen obilježja u centru Kamenice.

Proslava blagdana svetog Bartola nastavljena je misnim slavljem u kameničkoj župnoj crkvi. U zajedništvu s drugim svećenicima, u ispunjenoj župnoj crkvi predvodio ju je vlč. Koren.
U čast svetog Bartola, po završetku misnog slavlja, zapucali su kuburaši iz udruge Glasna kubura.