Ned07032021

Posljednje izmjene08:59:04 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo BRIGA ZA STARE I NEMOĆNE Predstavljen projekt "Zaželi"

BRIGA ZA STARE I NEMOĆNE Predstavljen projekt "Zaželi"


U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Varaždinu je na okruglom stolu predstavljen projekt pod nazivom "Zaželi". Riječ je o projektu koji se provodi u okviru Programa javnih radova za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici, a s ciljem promicanja zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

- Radi se o programu zapošljavanja nezaposlenih žena iz evidencije zavoda, koje rade na poslovima pomoći starijim i nemoćnim osobama u njihovim domaćinstvima te se kroz ovaj program na razini Hrvatske zaposlilo preko dvije i pol tisuće osoba - istaknula je Branka Šaško iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dodavši kako je na području Varaždinske županije tako zaposleno 60-ak žena koje će raditi šest mjeseci.

U program se uključio i Grad Lepoglava zaposlivši u okviru ovog programa pet djelatnica koje rade na poslovima pomoći starijim i nemoćnim osobama u njihovim domaćinstvima. Za provođenje tog programa odnosno zapošljavanje pet novih djelatnica Grad je ostvario državnu potporu u iznosu od 109.699,20 kuna.

O iskustvima vezanima za ovaj projekt kao i aktivnoj socijalnoj politici na okruglom je stolu govorio zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač.
- Razmijenili smo iskustva s kolegama o radu naših pet djelatnica koje je Grad Lepoglava zaposlio u okviru ovog programa, a koje rade na poslovima pomoći starijim i nemoćnim osobama u njihovim domaćinstvima. Nadam se da će se zaključci naše rasprave uzeti u razmatranje na višim razinama kad govorimo o nastavku provođenja ovakvih mjera poticanja zapošljavanja i razvijanja socijalnih usluga u zajednici jer je šest mjeseci premalo za značajni utjecaj kojeg ove djelatnice čine svojim radom – rekao je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Zahvaljujući projektu Crvenog križa Varaždinske županije i Grada Lepoglave gerontoslužba na području grada Lepoglave s djelovanjem je počela 2009. godine, brinući se za nemoćne osobe s gradskog područja koje tako nisu prepuštene sebi samima već dobivaju skrb bez koje bi teško mogle normalno živjeti.