Čet04032021

Posljednje izmjene08:59:04 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo NAJAVA Deratizacija na području grada Lepoglave

NAJAVA Deratizacija na području grada Lepoglave


27. travnja na području grada Lepoglave bit će provedena obvezatna deratizacija kojom će biti obuhvaćena sljedeća gradska naselja: Bednjica, Crkovec, Donja Višnjica, Gornja Višnjica, Jazbina Višnjička, Kamenica, Kamenički Vrhovec, Kameničko Podgorje, Muričevac, Očura, Viletinec,Vulišinec, Zalužje, Zlogonje i Žarovnica te sve javne površine i kanali pogodni za razmnožavanje i zadržavanje glodavaca.

Deratizaciju će provesti djelatnici Veterinarske stanice Varaždin, krenuvši od Bednjice, koji će po domaćinstvima dijeliti po jednu kutiju s 800 grama meka za uništavanje glodavaca.
Građani se umoljavaju da za vrijeme postavljanja meka u domaćinstvu mora biti prisutna jedna odrasla osoba, da se zatrovane meke ne diraju i ne premještaju, da se uginuli štakori i miševi zakapaju te da u slučaju nastanka problema oko provedbe deratizacije na licu mjesta o tome obavijeste osoblje koje obavlja deratizaciju ili na broju 099/6240-132. Naime, za sve upute za deratizaciju građanima su na raspolaganju djelatnici Odjela za higijenu, okoliš i sanitaciju Veterinarske stanice d.d. Varaždin iz koje napominju da štakori i miševi ugibaju nakon 3 do 7 dana poslije uzimanja meke.

Cjelokupnu deratizaciju koja će se provesti na gradskom području financira Grad Lepoglava.