Sub06032021

Posljednje izmjene08:59:04 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo GAVEZNICA Vrtićki mališani otvorili sezonu dolaska organiziranih grupa na Gaveznicu

GAVEZNICA Vrtićki mališani otvorili sezonu dolaska organiziranih grupa na Gaveznicu


Polaznici Dječjeg vrtića Lepoglava predškolske dobi iskoristili su lijep sunčan dan za posjet Gaveznici – ugaslom vulkanskom grotlu u Lepoglavi.

Vrtićki mališani za Gaveznicu su se zainteresirali čitajući priču "Čipkarica i zmaj". Znatiželja ih je potaknula da u encikopedijama potraže informacije o vulkanima pa tako i svom domaćem vulkanu - Gaveznici. Vođeni znatiželjom i željom za otkrivanjem novoga, u pratnji svojih teta uputili su se na Gaveznicu gdje su pod stručnim vodstvaom Damira Vrtara doznali sve o ovom geološkom parku prirode. Pri tom su zasukali rukave te potražili svoje primjerke ahata čije se nalazište nalazi upravo na Gaveznici.

Predškolci Dječjeg vrtića Lepoglava ujedno su otvorili sezonu obilaska Gaveznice od strane organiziranih grupa.
Već sada najavljen je dolazak 20 grupa koje će u naredna tri mjeseca organizirano posjetiti Gaveznicu. Taj vrijedan geološki spomenik prirode, jedan od šest geoloških spomenika prirode u Hrvatskoj i jedini takav spomenik prirode u Varaždinskoj županiji, spreman je za prihvat svih posjetitelja. Naime, protekle su godine odrađene aktivnosti dodatnog uređenja samog lokaliteta - postavljene su nove informativne ploče te klupice sa stolom koje služe za održavanje prezentacije na samom lokalitetu, a kako bi on bio spreman za prihvat grupa koje dolaze u Lepoglavu s namjerom da, uz geopark Papuk, posjete jedini uređeni i organizirani geolokalitet u Hrvatskoj.