Pon06042020

Posljednje izmjene12:55:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Završila Mini poduzetnička akademija

NEZAVISNA UDRUGA MLADIH Završila Mini poduzetnička akademija


Nezavisna udruga mladih je od 9. do 12.9. u sklopu programa „Budi inteligentan, ostani konkurentan!“ održala Mini poduzetničku akademiju.

Mini poduzetnička akademija osmišljena je s razlogom da mladima (i ostalima zainteresiranima) približi svijet poduzetništva, upozna ih s osnovnim pojmovima, potakne na razvijanje ideja i probudi poduzetnički duh.

Prva tri dana Akademije bila su organizirana u obliku predavanja i radionica. Mladi su se upoznali s pojmom poduzetništva i poduzetnika, saznali su razliku između ideje i prilike i naučili kako sve mogu razvijati svoju kreativnost. Osim toga, detaljno su prošli poslovni plan, a najviše zanimanja izazvala je SWOT analiza. Trećeg dana pažnja je bila usmjerena na mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata i tipove poduzetništva. U sklopu toga mladi su se posebno usmjerili na društveno poduzetništvo te su na primjeru triju društvenih problema koje su uočili u svojoj okolini pokušali razmišljati „izvan kutije“ nakon čega su uslijedila mnogobrojna rješenja.

Posljednji dan Akademije bio je rezerviran za goste predavače: Lidiju Žulić i Hrvoja Kovača. Hrvoje je okupljenima predstavio Poduzetničku zonu Lepoglava i usporedio ju s drugim zonama naše županije, a i šire. Osim toga, predstavio je određene startupe koji djeluju na području Lepoglave te ponovno otvorio temu društvenog poduzetništva i dobrobiti takvog načina djelovanja. Lidija, vlasnica Ljekarne Žulić, predstavila je svoj poduzetnički put, poteškoće s kojima se susrela i dobre strane svog posla te potaknula okupljene da se bace u poduzetničke vode.

I za kraj, jedna poruka Lidije Žulić: „Ako vam se pruži prilika za isprobati nešto novo – samo hrabro krenite u to, bez obzira na izazove koji vas čekaju!