Čet23092021

Posljednje izmjene01:24:18 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo Najava: REGA ponovno u Lepoglavi

Najava: REGA ponovno u Lepoglavi

Dolaskom novih tehnologija sve više odumiru dramske skupine ruralnih dijelova županije koje djeluju u sklopu kulturno umjetničkih društava. Festival pučkog teatra "REGA 2012" uspješno obnavlja njihovu tradiciju već šesti put za redom. Pod sloganom "Ide rega preko brega" i ove će se godine, u subotu 24. studenog, nastaviti s promocijom pučkog teatra na čak 12 lokacija diljem županije.

Ove će godine nastupiti 20 grupa iz Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije na 10 adresa, na području šest općina i grada Lepoglave. Predstave će početi u različitim terminima od 17.00 do 19.00 sati. Traju 30-45 minuta, a ulaz je besplatan.

Na području grada Lepoglave predstave će se održati u dvorani osnovne škole u Kamenici s početkom u 17 sati te u Domu kulture (TKIC-u) s početkom u 18 sati. U Kamenici će nastupiti Lepoglavski pušlek dok će publiku u TKIC-u zabavljati ADK Sveti Križ Začretje i Društvo žena Gornji Kraljevec.

Od 2007. godine kada je započela inicijativa festival se uspješno razvio u pozitivnom smjeru. Od tri početne lokacije na kojima su se odvijale predstave sada ih je 10, a uključene su još dvije županije - Međimurska i Krapinsko-zagorska. Prošle godine predstave je pogledalo oko 2,5 tisuće ljudi što je uistinu velik uspjeh. Također, javlja se i sve više amaterskih skupina koje žele sudjelovati u ovoj manifestaciji.

Ideja vodilja ovog projekta je da se održi što više predstava na što više lokacija u jednom danu i na taj način ponovo uspostavi i učvrsti komunikacija između glumaca - amatera s publikom. Sudeći prema odazivu s obje strane ideja se uspješno provodi.
Organizator Festivala je Turistička zajednica Varaždinske županije.