Čet06082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Društvo Vijesti iz društva Ostalo Lucija Job prvi glas Lepoglave

Lucija Job prvi glas Lepoglave

raspjevana1
Ovogodišnja pobjednica Lucija Job
Maja Miklaužić
Eni Banfić
Miljenik publike Marko Bajsić
Premijerni nastup nove generacije lepoglavskih mažoretkinja

Mlada Lucija Job iz Višnjice pobjednica je ovogodišnje 21. Raspjevane Lepoglave, popularnog festivala pjevača-amatera što ga je u subotu, na velikoj ljetnoj terasi restauracije Ivančica organizirala Radionica ugostiteljstva Kaznionice u Lepoglavi. Kao što i sami znamo, riječ je o najomiljenijoj ljetnoj priredbi našeg kraja koja tradicionalno u Lepoglavu dovodi brojnu publiku iz cijele regije.

Tako je bilo i ovoga puta, iako se termin poklapao s nekim drugim manifestacijama u okolici, na terasi se okupilo nekoliko stotina vjernih posjetitelja.

Pozdravne riječi na početku programa uputila je voditeljica Radionice ugostiteljstva Marica Štefičar nakon čega su prisutni burnim pljeskom bodrili 16 pjevača i pjevačica koji su vlastitim interpretacijama poznatih pjesama pokušavali steći što veću naklonost stručnog žirija u kojemu su ove godine sjedili glazbeni pedagozi Franjo Ježek, Petar Hehet i Vladimir Geček.

Stručni žiri drugim mjestom je nagradio Maju Miklaužić iz Huma na Sutli, a treće mjesto pripalo je Eni Banfić iz Donje Voće. Publika je pak ove godine svoju nagradu dala Marku Bajsiću iz Ivanca.

Kao i prošle godine, osim pjevanja, lepoglavska terasa bila je poprište atraktivne demonstracije plesnog izričaja koji su prezentirali članovi plesnog kluba "Ritmo" iz Ivanca i plesnog studija "Takt" iz Varaždina. Ono što svakako valja napomenuti je to što su ovogodišnji program svojim premijernim nastupom otvorile ponovno okupljene lepoglavske mažoretkinje.

Vrijedne nagrade za ovogodišnje pobjednike osigurali su Zagrebačka banka i Kaznionica.

Fotografije: Goran Božak i Bojan Migač